Italia

ITALIA: Mario Draghi i-a predat ştafeta Giorgiei Meloni

Asculta informatia

Premierul italian aflat la sfârşit de mandat, Mario Draghi, i-a predat duminică ştafeta Giorgiei Meloni, prima femeie din istoria Italiei care va conduce un guvern al acestei ţări, informează AFP, potrivit agerpres.

Această etapă strict protocolară a fost marcată de predarea simbolică de către Mario Draghi către succesoarea sa a clopoţelului din argint utilizat de preşedintele Consiliului pentru a reglementa dezbaterile în Consiliul de Miniştri.

Giorgia Meloni, lidera partidului post-fascist Fratelli d’Italia învingător în alegerile legislative, a fost desemnată vineri să formeze guvernul de către preşedintele Sergio Mattarella.

Giorgia Meloni, în vârstă de 45 de ani, a acceptat această responsabilitate, devenind astfel prima femeie chemată să ocupe această funcţie în istoria ţării.

Noul premier Giorgia Meloni şi miniştrii săi, care formează guvernul cel mai de dreapta şi cel mai eurosceptic al Italiei din 1946, au depus jurământul sâmbătă dimineaţă jurământul la Palatul Quirinale.

Citește și:  În timp ce presa italiană a scris că Putin a fost operat de cancer, liderul de la Kremlin a apărut la o reuniune cu liderii celorlalte 5 țări din alianța militară
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 26 =

Close