ITALIA: Inundații puternice pentru a doua oară într-o singură lună – Europa News
Italia

ITALIA: Inundații puternice pentru a doua oară într-o singură lună

Italia se confruntă din nou cu inundații de amploare, pentru a doua oară în mai puțin de o lună. Cele mai mari probleme sunt pe coasta de sud a Siciliei, unde a plouat cel mai mult. Mai multe râuri au ieșit din matcă, iar șuvoaiele au intrat în case și au distrus drumuri.

Mai multe mașini au căzut într-o groapă care a apărut după ce s-a rupt pământul de lângă un bloc. Iar un liceu a fost evacuat după ce a căzut tavanul. Pompierii au avut peste 200 de intervenții în doar o zi. Asociația agricultorilor italieni, a organizație foarte influentă în țară, a spus că aceste fenomene meteo extreme sunt provocate de încălzirea globală.

Şcolile din jumătatea de est a Siciliei au fost închise ca măsură de precauţie. Primarul Cataniei, oraş de la poalele vulcanului Etna, a ordonat joi seara ca şcolile să fie închise, în timp Protecţia Civilă italiană a emis o avertizare de vreme severă pentru această zonă, relatează dpa, citată de Agerpres.

Vremea nefavorabilă a afectat Sicilia în această săptămână, furtunile lovind vestul insulei, în special în jurul Palermo, Agrigento şi Trapani. Serviciile de urgenţă au folosit echipamente grele pentru a curăţa străzile de noroi.

În Sciacca, lângă Agrigento, o stradă din faţa unui bloc s-a surpat şi câteva maşini au fost înghiţite de pământ.

În urmă cu două săptămâni, un ciclon mediteranean s-a abătut asupra estului Siciliei. Potrivit mass-media, trei persoane şi-au pierdut viaţa şi enorme pagube materiale au fost raportate.

Citește și:  ITALIA: Medic pozitiv pentru COVID-19 la șase zile după ce a fost vaccinat
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close