Italia

Italia: Inundații devastatoare

Asculta informatia

O furtună care s-a abătut asupra centrului Italiei, unde trăiesc zeci de mii de români, a provocat inundații devastatoare. Cel puțin 11 oameni, printre care și copii, au murit, 2 sunt dați dispăruți și mai multe localități sunt sub ape.

A fost cea mai gravă furtună care a afectat Marche din 2014, în nouă ore căzând 400 de litri/metru pătrat – o treime din media anuală a regiunii. Capitala regională Ancona și zonele din jurul acesteia au fost, de asemenea, grav afectate, la fel ca și Senigallia, un oraș de-a lungul coastei Adriatice, potrivit The Guardian.

Furtunile, descrise pe scară largă drept „tsunami” și „apocalipsă”, au transformat străzile în râuri, au răsturnat mașinile cu susul în jos și au doborât copaci. Cele două persoane încă dispărute sunt o copilă de opt ani, care a fost luată din brațele mamei sale în timp ce încercau să iasă din mașina lor, și o femeie de 56 de ani.

Locuitorii din Marche plâng victimele și privesc triști consecințele furtunilor. Șeful agenției naționale de protecție civilă, Fabrizio Curcio, s-a întâlnit cu autoritățile locale din capitala Marche, Ancona, pentru a evalua pagubele, în timp ce șefii partidelor care fac campanie electorală pentru alegerile din 25 septembrie din Italia și-au exprimat solidaritatea. Din acest motiv, victimele inundațiilor sunt extrem de furioase.

Italia este foarte vulnerabilă la schimbările climatice, fenomenele meteorologice extreme care apar mai frecvent. În august, temperaturile au ajuns la 48,8 de grade C, doborând recordul european. O secetă severă pe fondul unui val de căldură intens și prelungit în această vară a urmat după o iarnă blândă, cu ploi și ninsori mai puține decât media.

Citește și:  Covid-19. A încercat să se vaccineze într-un braț fals din silicon pentru a obține certificatul sanitar

La începutul lunii iulie, 11 persoane au murit când o bucată dintr-un ghețar de pe partea de nord a muntelui Marmolada din Dolomiți s-a desprins, provocând o avalanșă. Vara aceasta, și mările din jurul Italiei au fost cu cinci grade mai calde decât media.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 54

Close