Italia

Italia introduce o carantină de cinci zile pentru călătorii din Marea Britanie

Asculta informatia

Italia a decis să introducă o perioadă de carantină de cinci zile pentru călătorii din Marea Britanie, unde varianta Delta a coronavirusului (varianta indiană) a devenit dominantă, a anunţat vineri ministrul sănătăţii Roberto Speranza, conform AFP, Reuters şi EFE, potrivit agerpres.  

De asemenea, va rămâne în vigoare interdicţia de intrare pentru persoanele din India, Bangladesh şi Sri Lanka.

Autorităţile italiene au ridicat, în schimb, restricţiile sanitare în vigoare pentru călătorii din Statele Unite, Canada, Japonia şi statele membre ale Uniunii Europene care au aprobat un certificat COVID, cu respectarea uneia din condiţiile cerute în acest document, adică vaccinare, test efectuat cu 48 de ore înainte sau să fi trecut prin boală.

În Marea Britanie s-a înregistrat o creştere a numărului de infecţii în ultimele săptămâni, din cauza răspândirii rapide a variantei Delta, identificată pentru prima dată în India, în ciuda unui program de vaccinare publică bine pus la punct.

Mult mai contagioasă decât varianta Alpha, care a apărut la sfârşitul anului 2020 în Kent, în sud-estul Angliei, Delta a început să se răspândească mai ales în nord-vestul Angliei înainte de a se răspândi în restul Regatului Unit, în special în rândul tinerilor care nu au fost încă vaccinaţi. Potrivit Public Health England (PHE), circa 99% dintre infecţiile raportate în ţară corespund variantei Delta.

Înaintea Italiei, Franţa, Austria şi Germania au introdus diferite restricţii pentru persoanele care intră din Marea Britanie.

Citește și:  Italia începe în ianuarie vaccinarea populaţiei.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 57 =

Close