Italia

Italia interzice intrarea pe teritoriul său a persoanelor venind din India

Italia interzice intrarea pe teritoriul său a persoanelor venind din India, ţară confruntată cu o explozie a numărului de infectări şi de decese provocate de noul coronavirus, a anunţat duminică ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, pe contul său de Facebook, potrivit AFP, scrie agerpres.   

„Astăzi am semnat o nouă ordonanţă care interzice intrarea în Italia a persoanelor care s-au aflat în India în ultimele 14 zile”, a precizat Speranza.

„Rezidenţii italieni se pot întoarce, însă trebuie să efectueze un test pentru depistarea noului coronavirus la plecare şi la sosire şi să rămână în carantină la întoarcere”, a precizat ministrul.

„Oricine a fost în India în cursul ultimelor 14 zile şi se află deja în ţara noastră ar trebui să contacteze autorităţile sanitare”, a adăugat oficialul.

„Nu putem lăsa garda jos. Vineri a fost o zi record la nivel global, cu 893.000 de cazuri (noi), dintre care 346.000 în India”, a subliniat ministrul.

India, cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, se confruntă cu o explozie a infectărilor cu noul coronavirus, cu 349.691 de cazuri noi raportate duminică.

Citește și:  Localitatea din Italia care a văzut pandemia doar la televizor

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close