Italia

ITALIA: Curtea Constituțională blochează referendumul pentru eutanasie

Curtea Constituțională a Italiei a blocat o inițiativă populară care a strâns cel puțin 750.000 de semnături, cu mult peste cele 500.000 necesare pentru a forța un referendum. Deocamdată nu va fi un referendum pentru eutanasie în Italia.

Eutanasia este deja legală în patru țări europene, ultima fiind țara vecină, Spania. Recent, Austria a legalizat sinuciderea asistată.

Judecătorii curții însărcinate cu protecția Constituției Italiei au spus că obiectul votului popular va intra în conflict cu legile fundamentale, deoarece nu ar oferi „minima protecție necesară din punct de vedere constituțional a vieții umane, în general, și cu referire în special la cei slabi și vulnerabili”.

Printre cei care au lăudat anunțul Curții Constituționale s-au numărat asociațiile pro-viață și, de asemenea, Alianța Evanghelică Italiană. Pentru evanghelici, „referendumul asupra eutanasiei este o armă ideologică care dorește să afirme idolul autonomiei individuale totale, în contrast cu abordarea responsabilă a vieții.”

Citește și:  Giorgia Meloni îşi exprima ‘profunda tristeţe’ după naufragiul unei ambarcaţiuni lângă coasta Italiei şi se angajează să combată migraţia ilegală
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close