Italia

Italia: Contaminările Covid în rândul angajaților din sănătăte au scăzut cu mai mult de 60%

Asculta informatia

Contaminările Covid în rândul angajaților din sănătăte din Italia au scăzut cu mai mult de 60% de la începutul campaniei de vaccinare, potrivit mediafax.  

Datele au fost publicate joi de La Stampa, care citează o monitorizare făcută de o fundație.

Astfel, în ultimele 3 săptămâni, infectările au scăzut cu 64,2% în rândul angajaților din domeniul sănătății. De la 4.382 de cazuri înregistrate în săptămâna 13-19 ianuarie, când a început administrarea celei de-a doua doze de vaccin, s-a ajuns la 1.570 infectări în săptămâna 3-9 februarie.

Președintele Fundației Gimbe, cea care a făcut monitorizarea, Nino Cartabellotta, este de părere că „reducerea netă este probabil efectul administrării a aproximativ 1,9 milioane de doze de vaccin angajaților din sănătate”.

În Italia, în 10 februarie, 1.214.139 persoane (2,04% din populație) făcuseră a doua doză de vaccin.

70% din doze au fost destinate lucrătorilor din domeniul sănătății, 18% personalului din afara sănătății, 11% angajaților și oaspeților caselor de îngrijire medicală și mai puțin de 1% persoanelor cu vârsta peste 80 de ani.

Citește și:  Mascarada COVID in DANEMARCA: Alertată unui nou val de COVID-19, după ce cu o lună în urmă ridicase şi ultimele restricţii
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 72

Close