ITALIA cere interzicerea aplicaţie TikTok la copii sub 13 ani – Europa News
Israel

ITALIA cere interzicerea aplicaţie TikTok la copii sub 13 ani

Autorităţile italiene continuă să facă presiuni asupra TikTok pentru a se asigura că minorii cu vârsta sub 13 ani nu folosesc aplicaţia video care a devenit foarte utilizată, relatează dpa, potrivit agerpres.   

Autoritatea italiană pentru protecţia datelor Garante a cerut miercuri ca TikTok să ia măsuri mai ferme pentru a proteja copiii şi pentru a pune în aplicare limita de vârstă a utilizatorilor.

Agenţia Garante a încurajat TikTok să folosească, de exemplu, inteligenţa artificială pentru a-i identifica pe copiii mici printre utilizatori şi pentru a le opri activitatea în această reţea.

TikTok, care este deţinută de compania chineză ByteDance, a declarat că securitatea şi confidenţialitatea sunt ”priorităţi de top”, în special când vine vorba de tinerii utilizatori, a scris agenţia de presă italiană Adnkronos.

TikTok a căutat măsuri suplimentare pentru a se asigura că numai persoanele cu vârsta de 13 ani sau peste sunt active în aplicaţie. În ianuarie, moartea unei fete de 10 ani din Sicilia a şocat ţara. Ea ar fi murit prin asfixiere după ce participase la o ”provocare de leşin”.

În urma tragediei şi la cererea autorităţilor pentru protecţia datelor din Roma, s-au impus limite de vârstă utilizatorilor TikTok, autorităţile cerând ca acestea să fie mai stricte.

Potrivit autorităţilor, conturile a aproximativ 12,5 milioane de utilizatori din Italia au fost reverificate între lunile februarie şi aprilie. Aproximativ o jumătate de milion de utilizatori au fost eliminaţi din diverse motive, inclusiv pentru că existau îndoieli cu privire la vârsta lor.

Citește și:  VIDEO: Momentul prăbușirii telecabinei din Italia a fost făcut public.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close