Italia

ITALIA: Anchetă în după moartea unei fetiţe în urma unei provocări pe TikTok

Poliţia italiană a deschis joi o anchetă asupra unei celebrităţi pe social media din Sicilia, după moartea unei fetiţe care participa la o provocare numită „blackout challenge” pe aplicaţia video TikTok, informează DPA, si  agerpres

Vedeta, o femeie din Siracuza, şi un bărbat sunt cercetaţi pentru realizarea unor filmuleţe pentru această provocare de pe TikTok, în care participanţii îşi blochează respiraţia, filmându-se cu smartphone-urile pentru a posta online.

Femeia are sute de mii de urmăritori, iar cuplul ar putea fi găsit vinovat de incitare la sinucidere pentru încurajarea fanilor de a imita un act care le pune viaţa în pericol, a precizat poliţia. Potrivit acesteia, ei şi-au acoperit feţele cu bandă adezivă, inclusiv gurile şi nasurile, pentru a nu putea respira. Femeia a realizat mai multe videoclipuri asemănătoare pentru a-şi spori numărul de urmăritori, a descoperit poliţia în timpul anchetei.

Poliţia a clasificat înregistrarea drept deosebit de periculoasă pentru minori şi a ordonat scoaterea acesteia de pe TikTok şi confiscarea contului femeii.

Ancheta a fost deschisă după ce o fetiţă de 10 ani din Palermo s-a sufocat cu o curea cu puţin peste o săptămână în urmă, participând la această provocare. Micuţa a fost dusă la spital, însă nu a putut fi salvată.

Autoritatea italiană pentru protecţia datelor, un organism parlamentar, a cerut ca TikTok să suspende imediat conturile la care nu a putut fi verificată vârsta utilizatorului.

Citește și:  Open Arms a debarcat sute de migranţi în Italia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close