Italia

ITALIA: 14 morti după prăbușirea telecabinei

Asculta informatia

Serviciile de urgență din Italia au anunțat în urmă cu puțin timp că bilanțul victimelor după prabușirea telecabinei la Stresa a ajuns la 14 morți. Doi copii sunt în stare gravă și fost transportați cu elicopterul la spital.

Tragedia s-a produs pe traseul unei linii de teleferic care transportă localnici și turiști din stațiunea balneară Stresa, aflată pe malul lacului Maggiore, până la cota 1.500 pe vârful muntelui Motarone.

Trebuie spus că în nefericitul accident și-au pierdut viața și doi logodnici.

Știrea inițială:

O telecabină plină cu oameni, dintr-o cunoscută zonă turistică din Alpii italieni, Stresa-Mottarone, s-a prăbușit azi la prânz din motive încă necunoscute.  „Martorii au văzut cabina mișcându-se repede și apoi la înălțimea stâlpului s-a rostogolit și a fost aruncată”. au povestit martorii pentru La Repubblica. Telecabina a căzut într-o zonă înaltă și abruptă.

Primarul din Stresa s-a dus de urgență la fața locului.

Operațiune dramatică de salvare contra-cronometru

Echipele de salvare au ajuns cu greutate la locul prăbușirii. Zona, un versant abrupt, este inaccesibilă și a fost nevoie și de timp pentru localizarea exactă a punctului unde a căzut telecabina. La operațiune participă și echipele alpine de salvare și speologie, pompierii și carabinierii. Inclusiv unii dintre salvatori au fost la un pas de o nouă tragedie din cauza reliefului: la urcarea spre Mottarone, un camion de pompieri s-a răsturnat, dar, din fericire, niciunul dintre salvatori nu ar fi fost rănit. Drumurile care duc spre vârf au fost închise.

Salvatorii au fost șocați de ce au văzut la fața locului: cabina funicularului era complet distrusă, iar victimele erau fuseseră aruncate, la impctul cu solul, în toate direcțiile

Citește și:  Scandal în Italia din cauza statuii unei femei îmbrăcate sumar: „Este o ofensă”

Telecabina fusese integral înlocuită în 2016 contra sumei de 4 milioane de euro

Telecabina, care atinge altitudinea de 1491 metri, a fost oprită pe perioada pandemiei și  a fost repusă în funcțiune pe 24 aprilie.

La 1 august 1970, telecabina a înlocuit vechiul funicular cu cremaliere, care fusese inaugurat în 1963. Traseul telecabinei leagă „Lido -ul” Stresei, în două secțiuni, de muntele Mottarone, între Lacul Maggiore și Lacul Orta. În timpul iernii este folosită de schiori, mulți din Milano, pentru a ajunge pe cele șaptesprezece pârtii între 1491 și 1270 de metri. Traseul este foarte popular și fără zăpadă: New York Times din 1954 includea Mottarone printre cele mai frumoase zece panorame din lume, cu vedere la lac, Insulele Borromee și Alpii din jur.

Între 2014 și 2016, instalația a fost închisă și compania Leitner de la Vipiteno a reînnoit-o, cu un cost total de patru milioane, efectuând testele.

Telecabina face o călătorie de aproximativ douăzeci de minute de la lac la Mottarone și o nouă călătorie pleacă la fiecare 20 de minute.

Mărturia unei martore

„La ora 10 din această dimineață de la Stresa, luăm telecabina pentru a urca pe Muntele Mottarone. La scurt timp după ce am ajuns la destinație, a fost anunțată tragedia. Plâng imens pentru oamenii care și-au pierdut viața ”. Mărturia a fost postată de Adela Ceraudo pe Instagram.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =

Close