Romania

Isteria rusofobă: Poliția română în alertă din cauza unui prosop: credeau că e semnul „Z” al lui Putin

Asculta informatia

Un prosop banal pe care era desenat un cal într-un grajd i-a pus pe drumuri pe poliţiştii ieşeni care au bătut la uşa unui student din Iaşi.

Poliţiştii ieşeni au intrat în camera de cămin a unui student pentru a verifica ce semnifică semnul „Z” afişat la geamul acestuia.

Acesta a pus prosopul la uscat împăturit în două, iar partea care se vedea înspre stradă i-a dus pe agenţi cu gândul la semnul „Z” al lui Vladimir Putin şi al soldaţilor acestuia.

Administratorul căminului în care a fost afișat prosopul și polițiștii au fost la ușa studentului la geamul căruia atârna litera Z. În realitate nu a fost vorba de nici un gest de teribilism sau mesaj pro-Putin. Era doar un prosop care înfățișa un cal aflat în grajd, iar ”Z”-ul era de fapt poarta în spatele căruia stătea calul. Studentul a pus prosopul la uscat, fără să-și dea seama că, luat din context, banalul prosop a devenit un mijloc de propagandă rusească, informează presa locală.

La căminele studenţeşti din campusul Tudor Vladimirescu din Iaşi sunt cazaţi foarte mulţi refugiaţi ucraineni, acesta fiind motivul pentru care un alt student a anunţat administratorul căminului şi poliţiştii că la geamul unei camere de la etajul V se află afişat un steag cu însemnele invaziei ruseşti din Ucraina.

Denunţătorul a considerat că este vorba de un gest teribilis

content-image

content-image

Citește și:  Macron crede că Putin a făcut ‘o eroare istorică’, dar insistă că Rusia nu trebuie umilită
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =

Close