Israel

Israelul şi-a activat sistemul antiaerian după ce o dronă din Liban a intrat în spaţiul său aerian

Asculta informatia

Armata israeliană a anunţat vineri că şi-a activat sistemul de apărare antiaeriană şi a trimis avioane de luptă după ce o dronă a intrat în spaţiul aerian al Israelului venind din Libanul vecin, al doilea incident de acest fel în două zile, relatează France Presse, potrivit agerpres

În nordul Israelului, locuitorii s-au grăbit spre adăposturi după ce sirenele de alarmă au răsunat „din cauza unei drone ce a pătruns în spaţiul aerian israelian din Liban”, potrivit unui comunicat al armatei.

„Au fost lansate interceptoare Iron Dome (…), iar avioane de luptă (…) au patrulat în zonă”, se adaugă în acest text cu referire la sistemul de apărare antiaeriană.

„Câteva minute mai târziu, s-a pierdut contactul radarului cu drona”, se mai menţionează în comunicat, dând de înţeles că aparatul nu a fost interceptat.

Joi, armata israeliană a raportat că a doborât o dronă a Hezbollah care a intrat în spaţiul aerian al Israelului din Liban, două ţări aflate în război din punct de vedere tehnic, cu o frontieră puternic păzită.

În ianuarie, surse de securitate israeliene au declarat pentru AFP că recenta capturare a unei drone a Hezbollah de către Israel a permis armatei pentru prima dată accesul la date ce arată modul în care mişcarea libaneză pro-Iran (inamic jurat al Israelului) operează aceste dispozitive zburătoare.

Miercuri, liderul Hezbollah Hassan Nasrallah a declarat într-un discurs televizat că mişcarea sa „a început să producă drone cu mult timp în urmă (…), inamicul israelian dorind să o împiedice să aducă drone din Iran”.

Citește și:  Israelul şi-a retras o echipă de salvare din Turcia, ca urmare a ameninţărilor de securitate

„Nu este un secret pentru israelieni (…), avem capacitatea de a ne transforma rachetele în rachete de precizie”, a mai avertizat el.

În 2006, ultima confruntare majoră dintre Israel şi Hezbollah a făcut în 33 de zile peste 1.200 de morţi de partea libaneză, majoritatea civili, şi 160 de partea israeliană, în mare parte soldaţi.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close