Israelul se îndreaptă către modelul aplicat în Suedia încă de la începutul pandemiei – imunizarea de turmă. Super-booster nu prea ajută? – Europa News
Israel

Israelul se îndreaptă către modelul aplicat în Suedia încă de la începutul pandemiei – imunizarea de turmă. Super-booster nu prea ajută?

O evoluție interesantă se observă în Israel, o țară cu un procent uriaș al celor vaccinați cu schema completă și cu așa-numita doză booster, unde continuă să crească numărul infecțiilor cu tulpina Omicron.

Din declarațiile oficialilor, se pare că Israelul se îndreaptă către modelul aplicat în Suedia încă de la începutul pandemiei – imunizarea de turmă. Times of Israel scrie că, pentru prima dată, infecțiile cu tulpina omicron s-au constat în comunitate, nu la persoanele care s-au întors din călătorii în străinătate și la cei cu care au intrat în contact. Asta înseamnă că numărul real al cazurilor este mult mai mare decât cel oficial. În acest context, Ministerul Sănătății ia în calcul opțiunea infectării în masă a populației și obținerea imunității de turmă. Guvernul israelian estimează că, în decursul următoarelor două săptămâni, 90% din cazurile din țară vor fi date de tulpina omicron.

Dacă Africa de Sud a depășit apogeul valului de infectări cu tulpina omicron și a relaxat restricțiile, iar SUA au redus perioada de izolare și au eliminat obligativitatea testelor PCR, nu înseamnă că guvernele renunță la  politica vaccinării.

Președintele Franței a anunțat, pe 29 decembrie, că va fi cât se poate de ferm în privința măsurilor anti-Covid. ”Trebuie să luăm măsuri proporționale. Dacă luăm măsuri care îi ating pe cei vaccinați, ne îndepărtăm de strategia noastră și de la linia pe care am urmărit-o de la început: ținta noastră absolută este să-i constrângem pe cei nevaccinați”. ”Francezii sunt epuizați. Tinerii nu mai vor să fie izolați. Cei care sunt în favoarea izolării ne somează, prin declarații și editoriale, să oprim totul: legăturile sociale, munca, economia, distracția. Nu se pune problema. Trebuie să veghez nu numai la sănătatea francezilor, ci și la moralul lor”, a spus Emmanuel Macron.

Citește și:  Israelul a ocupat estul Ierusalimului, iar palestinienii au fost evacuați forțat. Se dorește reconstruirea celui de-al Treilea Templu Evreiesc

Guvernul Olandei a sugerat că va impune vaccinarea cu șase doze.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close