Israelul relaxează restricţiile din Fâşia Gaza – Europa News
Israel

Israelul relaxează restricţiile din Fâşia Gaza

Israelul a decis să relaxeze începând de miercuri, 1 septembrie, unele dintre restricţiile impuse în Fâşia Gaza, zona de pescuit din dreptul acesteia urmând să fie extinsă la 15 mile maritime (aproximativ 28 de kilometri), a anunţat Coordonatorul activităţilor guvernamentale în teritorii (COGAT), structură din cadrul Ministerului Apărării israelian, transmite DPA, potrivit agerpres.

De asemenea, COGAT a decis să deschidă complet pentru bunuri şi echipamente punctul de trecere Kerem Shalom.

În plus, livrările de apă către Fâşia Gaza vor fi suplimentate cu 5 milioane de metri cubi.

Cota de comercianţi din Gaza care trec prin punctul Erez va creşte cu 5.000, ajungând la 7.000. Permise de trecere vor fi emise doar persoanelor vaccinate contra COVID-19 sau celor care s-au vindecat complet de infecţia cu coronavirus.

În luna mai, armata israeliană şi militanţii din organizaţiile palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic au fost implicate într-un conflict de 11 zile, soldat cu moartea a 255 de palestinieni şi 13 israelieni.

Pescuitul este considerat o sursă importantă de hrană şi de creştere economică pentru populaţia din Fâşia Gaza. Aproximativ 2 milioane de persoane trăiesc în zona de coastă a Fâşiei Gaza. În 2007, Israelul şi-a înăsprit blocada impusă acestei enclave palestiniene.

Citește și:  Netanyahu spune că va fi un RĂZBOI lung: ‘Vor plăti un preţ foarte mare!’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close