Israel

Israelul raportează legătura dintre a doua doza Pfizer și probleme cu inima la bărbații sub 30 de ani

Asculta informatia

Ministerul Sănătății din Israel a raportat marți că există o legătură probabilă între a doua doză de vaccin Pfizer-BioNtech și sute de cazuri de miocardită, o inflamație a mușchiului cardiac, la bărbații sub 30 de ani.

Potrivit ministerului, au descoperit că din decembrie 2020 până în mai 2021, au fost raportate 275 de cazuri de miocardită în toată țara, 148 dintre ele în imediata apropiere a momentului în care pacientul a primit o doză de vaccin.

Douăzeci și șapte de cazuri, inclusiv 11 persoane cu afecțiuni preexistente, au fost raportate la scurt timp după prima doză, din 5.401.150 care au primit o împușcare. Cu toate acestea, acest lucru a crescut la 121 de cazuri, inclusiv 60 de persoane cu condiții preexistente, din 5.049.424 în termen de 30 de zile de la a doua doza.

Ministerul a declarat că marea majoritate a celor afectați erau bărbați sub 30 de ani, în special cei cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani. Constatările sunt semnificative, Israelul urmând să decidă extinderea vaccinului pentru a include persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani în următoarele zile.

Centrul SUA pentru controlul și prevenirea bolilor, grupul de siguranță a vaccinurilor, investighează, de asemenea, rapoarte privind starea la adulții tineri americani vaccinați. Se crede că vaccinurile provin de la Pfizer-BioNtech – marca acordată majorității israelienilor – care este aprobată în SUA pentru vârsta de peste 12 ani și Moderna, care este aprobată pentru cei cu vârsta peste 18 ani.

Citește și:  Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, deschisă publicului în Duminica Floriilor catolice
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close