Israel

Israelul atacă Siria cu rachete

În momentul în care mass-media internaţională şi liderii statelor sunt concentraţi să urmărească haosul care se desfăşoară la Capitoliu, Israelul a atacat din nou Siria, lansând o serie de atacuri aeriene miercuri seară în sudul Damascului.

Acesta este al treilea astfel de atac israelian în trei săptămâni.

Agenţia siriană SANA, controlată de stat, a declarat că loviturile au fost lansate din direcţia regiunii Înălţimilor Golan şi multe rachetele israeliene au fost interceptate cu succes.

Potrivit The Jerusalem Post un presupus atac aerian israelian a vizat locaţii din sudul Siriei, în timp ce miercuri s-au auzit explozii deasupra Damascului, potrivit presei de stat siriene SANA. Loviturile au fost lansate de pe înălţimile Golan, a declarat o sursă militară siriană pentru SANA, susţinând că majoritatea rachetelor au fost interceptate de apărarea aeriană siriană.

Deşi este posibil ca Israelul să ia în considerare deja ţintele – având în vedere că astfel de atacuri au devenit aproape „de rutină” – se pare că Forţele israeliene de apărare (IDF) au efectuat intenţionat operaţiunea într-un moment în care comunitatea internaţională este concentrată pe evoluţia situaţiei din Washington DC.

Nu se cunoaşte dacă există victime şi dacă daunele sunt semnificative.

Israel a susţinut de multă vreme că atacurile sale sunt în primul rând împotriva instalaţiilor militare iraniene construite în Siria şi a operaţiunilor de contrabandă cu arme în care este implicată organizaţia Hezbollah.

Citește și:  Alegeri parlamentare în Israel pe fundalul unor proteste organizate în fiecare sâmbătă împotriva premierului Netanyahu
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close