Israel

Israelul a efectuat 50 de bombardamente în doar 40 de minute

Asculta informatia

Cea mai mare operaţiune israeliană din Gaza de la începutul actualei escalade a constat în 50 de salve de artilerie terestră şi bombardamente aeriene executate în decurs de 40 de minute, a informat vineri armata israeliană, transmite EFE, potrivit agerpres.

Atacul a început la primele ore ale zilei asupra unor obiective din enclava Gaza şi a fost realizat din exterior, fără ca trupele să intre pe teritoriul Gazei, a precizat armata, după informaţiile iniţiale care indicau o ofensivă terestră.

Bombardamentele au vizat în special reţeaua de tuneluri de sub Gaza ale militanţilor palestinieni, cunoscute şi ca „metroul” din Gaza.

La rândul său, Ministerul palestinian al sănătăţii a afirmat că de luni şi până vineri, înainte de actuala ofensivă, au fost ucise cel puţin 103 persoane, între care 27 de copii.

Potrivit armatei israeliene, peste 30 dintre cei ucişi de luni până joi inclusiv erau membri ai miliţiilor palestiniene.

Miliţiile au lansat de la debutul confruntărilor peste 1800 de proiectile în direcţia Israelului, majoritatea fiind interceptate de sistemul israelian antirachetă Domul de fier.

De partea israeliană a fost raportată moartea a şapte persoane, între care un adolescent, un copil de şase ani şi o femeie în vârstă care a căzut în timp ce alerga să se adăpostească de rachete într-un refugiu.

Armata israeliană a mai asigurat vineri că va continua să atace obiective din Gaza şi că „intenţionează” să desfăşoare o ofensivă terestră, fiind „pregătită să facă acest lucru”.

„Nu este ultimul nostru cuvânt şi această operaţiune va continua atâta timp cât va fi necesar”, a subliniat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un mesaj difuzat vineri dimineaţa pe reţelele sociale.

Citește și:  Israelul va ataca în Iran, dacă Joe Biden face această mișcare.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 29 =

Close