Israel

Israelul a dat startul testărilor rapide COVID pe aeroport

După o întârziere de aproximativ patru luni, Israelul a dat startul serviciului public de testare PCR COVID pe aeroport, rezultatul putând fi oferit în maximum 4 ore.

Israelul, unul din statele recunoscute pentru reușita campaniei de vaccinare, face pași pentru repornirea economiei, pe 9 martie începând programul de testare rapidă pe aeroportul Ben Gurion, pentru cei care doresc să călătorească, scrie ynetnews.com.

Operațiunea a fost amânată de prim-ministrul Benjamin Netanyahu încă din noiembrie 2020, dată fiind suita de lockdown-uri impusă din cauza exploziei de cazuri de coronavirus.

Laboratorul se va afla sub atenta observație a Check2Fly, o companie organizată de Omega Pharmaceuticals și Campusul de Sănătate Haifa’s Rambam. Aceasta oferă turiștilor două posibilități de testare PCR. Un prim test oferă rezultatul în patru ore, fiind în valoare de 134,64 shekeli israelieni (33,85 euro). Cel de-al doilea test oferă rezultatul în 14 ore și costă 44,88 shekeli (11,28 euro).

Autoritățile sunt de părere că acest lucru va permite întoarcerea treptată la normalitate, menținând maximă protecție din punct de vedere al sănătății.

Citește și:  Descoperiri uimitoare în „Peștera Ororilor”. Un pergament biblic, mumia unui copil și cel mai vechi coș din lume
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close