Israel

ISRAEL: Toţi solicitanţii de azil vor fi vaccinaţi anti-COVID

Asculta informatia

Municipalitatea Tel Aviv a lansat marţi iniţiativa vaccinării cetăţenilor străini împotriva COVID-19, permiţându-le migranţilor şi solicitanţilor de azil care trăiesc în Israel să primească doza de vaccin, informează  agerpres.

Un număr de 14 cabine de vaccinare sunt funcţionale la centrul de vaccinare amenajat la spitalul Ichilov, situat în sudul oraşului Tel Aviv, zonă în care trăiesc numeroşi solicitanţi de azil.

”Înregistrarea pentru vaccinare în acest centru este deschisă pentru toţi cetăţenii străini din oraş cu vârste peste 16 ani şi în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătăţii”, a indicat municipalitatea Tel Aviv într-un comunicat.

Până în prezent, puteau fi vaccinate doar persoanele aflate în grija instituţiilor publice de asistenţă sanitară şi cele care dispun de asigurări de sănătate private. Acum, pentru a fi vaccinaţi cetăţenii străini trebuie doar să prezinte paşaportul sau viza de şedere în Israel, chiar dacă valabilitatea documentelor respective a expirat.

Nu vor fi efectuate controale de către serviciul de imigraţie israelian în rândul migranţilor şi al solicitanţilor de azil care doresc să se vaccineze, astfel că aceştia nu au motive să se teamă că vor fi deportaţi.

Iniţial, centrul de vaccinare de la spitalul Ichilov a reuşit să vaccineze în medie 600 de persoane în fiecare zi.

În Israel trăiesc în prezent mii de solicitanţi de azil sudanezi şi eritreeni.

Citește și:  Plandemia nu se opreste deoarece Businessul BIG PHARMA trebuie sa continue: Pfizer şi Moderna au majorat preţurile vaccinurilor livrate UE
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5

Close