Europa

Poliţia ia în considerare o posibilă motivaţie teroristă pentru atacul cu armă albă din sudul Suediei

Poliţia suedeză a anunţat miercuri că investighează posibile motivaţii teroriste pentru atacul cu armă albă de miercuri seară din sudul Suediei în care au fost rănite opt persoane, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Anchetăm acest incident ca tentativă de crimă, dar din cauza detaliilor din investigaţie cercetăm şi posibile motivaţii teroriste”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Malena Grann, din cadrul forţei de poliţie regionale.

Ea a spus că serviciul suedez de securitate Sapo asistă poliţia în acest caz.

Anterior, poliţia a anunţat că a împuşcat şi a arestat un tânăr suspectat că a înjunghiat opt persoane în Vetlanda, un mic oraş din sudul Suediei.

El a atacat oamenii în mai multe locaţii, aflate la distanţă de câteva sute de metri una de alta.

Jonas Lindell din cadrul poliţiei locale le-a spus ziariştilor că bărbatul suspectat de atac nu a fost interogat întrucât se află în spital, unde este tratat pentru răni care nu îi pun viaţa în pericol. Se crede că el a acţionat singur.

„Suspectul era înarmat la momentul arestării sale”, a adăugat el, refuzând să comenteze asupra unui posibil motiv, a armei albe folosite sau a naţionalităţii suspectului.

Potrivit mai multor mass-media suedeze, citate de AFP, bărbatul suspectat de atacul cu armă albă este un afgan de 22 de ani, sosit în ţara nordică în 2018.

Poliţia nu a avut anterior informaţii privind o ameninţare la Vetlanda sau despre suspectul de comiterea atacului, care a fost condamnat anterior pentru infracţiuni mărunte, a spus Lindell.

Opt persoane au fost rănite în atac şi transportate la spital, dar Lindell a precizat că nu poate furniza mai multe detalii.

Citește și:  UE nu au ajuns la un consens asupra politicii europene de azil

Lindell a refuzat şi să comenteze asupra tipului de armă folosit, precizând că poliţia nu vrea să influenţeze relatările martorilor.

Din cauza incidentului, transportul feroviar la Vetlanda, aflat la circa 275 km sud-vest de Stockhom, a fost temporar întrerupt.

Nivelul de alertă teroristă nu a fost afectat de atac, a precizat Sapo.

Prim-ministrul Stefan Lofven a condamnat incidentul şi a spus că este alături de victime şi de cei apropiaţi lor.

„Îndemn pe toată lumea să le transmită un gând celor afectaţi de violenţă şi bărbaţilor şi femeilor din serviciul sanitar, poliţie şi municipalitate care le asigură îngrijiri medicale răniţilor şi care au restabilit condiţiile de securitate”, a spus el.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close