Israel

Israel extrădează în Australia o femeie acuzată de pedofilie

Israelul a extrădat-o luni către Australia pe Malka Leifer, o fostă directoare de şcoală evreiască ultraortodoxă acuzată că a abuzat sexual mai multe dintre elevele sale în această ţară, a anunţat Ministerul Justiţiei, citat de France Presse, via agerpres.

Într-un comunicat, ministerul „a confirmat expulzarea” după ce presa israeliană a anunţat că Leifer, cetăţean israelian, s-a urcat într-un avion cu destinaţia Australia luni dimineaţă devreme.

Potrivit presei australiene, ea se confruntă cu 74 capete de acuzare legate de abuz sexual asupra unor tinere, în perioada 2004-2008, mai întâi ca profesoară şi apoi în calitate de directoare.

Extrădarea are loc cu câteva ore înainte de suspendarea zborurilor internaţionale către şi dinspre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, ca parte a noilor măsuri sanitare vizând limitarea răspândirii variantelor de coronavirus.

Leifer a fugit din Australia în 2008, după ce o fostă elevă a depus o plângere împotriva ei.

Potrivit media israeliene, ea locuia cu familia în colonia israeliană Immanuel din nordul Cisiordaniei ocupate.

Leifer a fost arestată în 2018.

Israelul a autorizat extrădarea la mijlocul lunii decembrie după ce Curtea Supremă a Israelului a respins apelul lui Leifer, punând capăt unei bătălii judiciare de şase ani.

„După mulţi ani, după o încercare abjectă de a se preface bolnavă mintal şi în lumina hotărârii Curţii Supreme, este datoria noastră morală să autorizăm ca ea să fie urmărită penal”, a declarat ministrul de atunci al justiţiei, Avi Nissenkorn.

Cazul a provocat tensiuni între Israel şi Australia, două ţări aliate, în contextul în care guvernul australian a acuzat în trecut autorităţile israeliene că tergiversează cazul, scrie dpa.

Citește și:  ISRAEL: Ministrul sănătății, Yuli Edelstein, propune restricții grele persoanelor care nu se vaccinează anti-COVID
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close