Israel

Israel: Cabinetul de securitate a declarat starea de război

Asculta informatia

Cabinetul de securitate al Israelului declară stare de război în urma atacurilor organizaţiei extremiste palestiniene Hamas, permiţând „paşi militari de anvergură”, a anunţat duminică biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Agerpres, care citează DPA.

Biroul lui Netanyahu a precizat că războiul, care a făcut sute de morţi de ambele părţi de la valurile de atacuri ale Hamas de sâmbătă, urmate de lovituri israeliene ca represalii, a fost „impus Israelului printr-un atac terorist criminal din Gaza”.

Cronologie a conflictului Israel – Palestina

Reamintim că sâmbătă 7 octombrie a avut loc un atac surpriză al grupării Hamas din Fâșia Gaza asupra Israelului. Conform autorităților israeliene, cel puțin 500 de persoane au fost ucise, în timp ce alte 2.048 au fost rănite, conform Ministerului israelian al Sănătăţii.

Premierul Netanyahu a răspuns afirmândă că țara sa se află „în stare de război” și atacatorii vor fi făcuți să plătească un preț mare.

Consiliul de securitate al Israelului a aprobat măsuri pentru „distrugerea capacităţilor militare şi guvernamentale” ale Hamas, a declarat duminică biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu.

Armata israeliană a răspuns cu atacuri violente asupra Fâșiei Gaza, unde și-au pierdut viața 230 de palestinieni.

În replică la bombardamentele israeliene, organizația militantă şiită Hezbollah a anunţat că a tras rachete şi obuze din Liban spre nordul Israelului.

„În drumul spre eliberarea a ceea ce a rămas din pământul nostru libanez ocupat şi în solidaritate cu rezistenţa palestiniană victorioasă şi cu lupta poporului palestinian, liderul brigăzii martirului (Hezbollah) Hajj Imad Mughniyeh în Rezistenţa Islamică (Hezbollah) azi dimineaţă, duminică, 8 octombrie 2023, a atacat trei poziţii ale ocupaţiei sioniste în zona Fermelor Libaneze Ocupate Shebaa”, se arată într-un comunicat al grupării.

Citește și:  Peste 1.000 de noi cazuri de COVID-19 raportate în Israel după mai multe săptămâni

În replică, Israelul a bombardat poziții din Liban.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close