EuropaFranta

ISLAMIŞTII DOMINĂ PERIFERIILE FRANCEZE

Asculta informatia

Cartiere întregi din suburbiile franceze sunt în mâinile islamiştilor. Acest lucru reiese dintr-un document confidential trimis de Ministrul de Interne Christophe Castaner unor prefecţi, solicitând convocarea cât mai grabnica a echipelor de evaluare a diferitelor departamente. DGSI, serviciile secrete interne franceze, a cartografiat cel puţin 150 de suburbii care sunt în prezent în mâna islamului radical.

Nu sunt implicate doar principalele oraşe ca Paris, Lyon, Marseille şi Toulouse, dar şi cele mici unde în trecut n-au fost semnalate derive radicale, un semnal care indică un fenomen în expansiune.

Paris gets an app to warn people of Islamic 'no-go' zones

Mai mult, acum 15 ani autorităţile franceze erau conştiente de situaţia dramatica din suburbii, o listă de aproximativ 750 zone clasificate ca „sensibile” la criminalitate şi degradare. Cartiere locuite în principal de imigranţi din Africa de nord şi sub-sahariană, dintre care mulţi fiind la a treia sau a patra generaţie şi unde poliţia încearcă să intre cât mai puţin deoarece atunci când intră riscă să dezlănţuie revolte violente ca acelea din 2005 şi 2017.

Los `no-go zone', un tema tabú - LA GACETA EUROPEA

Zone în care Statul este practic absent şi unde şomajul atinge niveluri alarmante, cu 40%, dar şi un 60% în rândul tinerilor. Traficul şi vânzarea de droguri, prostituţia, furturile, vandalismul, confruntări între bande, toate activităţile care găsesc teren fertil în giganticele labirinturi formate de clădiri înalte unde e uşor de ascuns şi să „ascunda marfa”.

O situaţie atât de dezastruoasă încât RATP, firma de transport public, a trebuit să angajeze oameni, ca şoferi şi alte categorii de personal din mediul islamist şi deci provenind din suburbii, pentru că ceilalţi nu doreau să conducă mijloacele de transport din aceste zone de frică să nu fie ucisi cu pietre.

Citește și:  Franța: 44 de oameni au fost călcați în picioare-PANICĂ și HAOS la Cannes

Islamismul radical a găsit teren fertil în aceste zone, s-a infiltrat dincolo de zidurile moscheilor. Este suficient să te aventurezi în anumite cartiere pentru a-ţi da seama că numărul femeilor acoperite cu văl este în crestere, că în baruri sunt doar bărbaţi (femeile nu pot intra), si că femeile îmbrăcate în mod „adecvat” canoanelor islamice sunt insultate şi atacate, cum s-a întâmplat în aprilie anul trecut când un şofer de autobuz al liniei 60 a refuzat s-o lase să urce în autobuz o fată îmbrăcată cu o fustă prea scurtă, apostrofând-o cu un „gândeşte-te să te îmbraci cum trebuie!”. Fata s-a dovedit a fi fiica de 29 de ani a poetului algerian Kamel Bencheikh. Apoi, mai sunt copiii laici sau catolici vizaţi de colegii lor de şcoală musulmani, care sunt agresaţi şi izolaţi ca „necredincioşi”.

Citeste mai departe pe: invictuswebmedia.com

 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5

Close