Europa

Irlanda de Nord relaxează restricţiile rămase în vigoare de la Crăciun

Asculta informatia

Irlanda de Nord este ultima provincie britanică ce relaxează restricţiile legate de coronavirus, rămase în vigoare de la Crăciun, relatează luni DPA, potrivit agerpres

Barurile, restaurantele şi cafenelele au voie acum să îşi servească clienţii în interior, în timp ce hotelurile şi muzeele se pot de asemenea redeschide.

Şase persoane se pot întâlni în interior în case private, iar 15 persoane, în aer liber în grădini private. În plus, până la 15 persoane pot participa la evenimente în interior, în timp ce 500 de persoane pot merge la evenimente în aer liber.

Cu toate acestea, spre deosebire de Scoţia, Ţara Galilor şi Anglia, distanţarea socială rămâne în vigoare în Irlanda de Nord. Aceasta înseamnă că oamenilor încă nu li se permite să-şi îmbrăţişeze prietenii apropiaţi sau rudele.

Deciziile guvernului nord-irlandez, cunoscut sub numele de Stormont Executive, sunt ghidate de propria echipă de sănătate publică, care este separată de celelalte trei provincii.

Cetăţenii trebuie să fie în continuare „foarte, foarte atenţi”, în contextul în care încă există riscuri şi noi variante ale virusului, a declarat prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord, Michelle O’Neill.

Săptămâna trecută, Scoţia, Ţara Galilor şi Anglia au permis relaxarea unor restricţii similare.

Citește și:  Suedia propune subvenționarea „Turismului de Avort”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =

Close