Iranul îndeamnă ONU să condamne ‘o crimă de război’ a Israelului la Ierusalim – Europa News
Orientul mijlociu

Iranul îndeamnă ONU să condamne ‘o crimă de război’ a Israelului la Ierusalim

Iranul a îndemnat sâmbătă Naţiunile Unite să condamne ceea ce el a calificat drept „o crimă de război” a Israelului la Ierusalim, scena unor confruntări violente între palestinieni şi forţele statului israelian, informează agerpres

Peste 200 de oameni au fost răniţi în timpul confruntărilor dintre palestinieni şi forţele de securitate israeliene, transmite dpa. Potrivit datelor prezentate sâmbătă de Semiluna Roşie palestiniană, 205 de persoane au fost rănite, dintre care 88 au fost duse la spital. Majoritatea au fost răniţi cu gloanţe de cauciuc.

Potrivit poliţiei israeliene, 17 ofiţeri au fost răniţi, dintre care jumătate necesită tratament la spital.

Majoritatea persoanelor au fost rănite pe Esplanada Moscheilor, în aceste cele mai sângeroase confruntări din ultimii ani din Ierusalimul de Est.

Iranul „condamnă atacul contra moscheii Al-Aqsa (…) de către regimul militar ce ocupă” Ierusalimul, a subliniat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe iranian. „Această crimă de război demonstrează încă o dată lumii natura criminală a regimului sionist ilegitim”, a adăugat el. Iranul „îndeamnă Naţiunile Unite şi alte instituţii care îi sunt afiliate să acţioneze (…) pentru a face faţă acestei crime de război”.

Confruntări au izbucnit vineri între palestinieni, care au lansat proiectile, şi poliţia israeliană, care a făcut uz de grenade asurzitoare şi a tras asupra manifestanţilor cu gloanţe de cauciuc.

Naţiunile Unite i-au cerut vineri Israelului să pună capăt oricărei expulzări forţate a unor palestinieni din Ierusalimul de Est, avertizând că aceste acţiuni ar putea constitui „crime de război”.

Ghidul suprem al Republicii Islamice Iran, Ali Khamenei, a afirmat vineri, cu ocazia „Zilei Ierusalimului”, celebrată în fiecare an de Iran în solidaritate cu palestinienii, că Israelul este „o bază teroristă” ce trebuie combătută.

Citește și:  EGIPT: 77 de presupuşi militanţi islamişti au fost eliminaţi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close