Orientul mijlociu

Iranul acuză SUA de ipocrizie

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat joi SUA de ipocrizie cu privire la chestiunea drepturilor omului, ţinând cont de alianţa dintre Washington şi Arabia Saudită, transmite agerpres.

”Pe de o parte americanii vorbesc mereu despre drepturile omului, iar pe de altă parte ei sprijină vinovatul care şi-a dezmembrat opozantul politic cu un fierăstrău”, a declarat Khamenei la postul public de televiziune iranian.

Ayatollahul s-a referit la uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a fost asasinat în 2018 în ambasada Arabiei Saudite la Istanbul.

Potrivit serviciilor de informaţii americane, crima a fost comandată de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Conducerea saudită a afirmat că moartea lui Khashoggi a avut loc în timpul unei ‘operaţiuni sălbatice’ comise de angajaţi saudiţi.

Iranul a fost criticat constant pentru încălcările drepturilor omului, fiind vizată de sancţiuni impuse de fostul preşedinte american Donald Trump.

Noua administraţie de la Washington, condusă de preşedintele Joe Biden, a anunţat interdicţii de intrare în SUA pentru doi membri ai Gărzii Revoluţionare iraniene acuzaţi de torturarea deţinuţilor politici.

Teheranul a respins acuzaţiile, susţinând că ele au motivaţie politică. 

Citește și:  SUA: Numărul tentativelor de suicid în rândul adolescentelor a crescut masiv în timpul pandemiei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close