Europa

Ipocrizie maximă la Bruxelles/ „Am greșit promițând Ucrainei aderarea la NATO”

Asculta informatia

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a recunoscut, de asemenea, că Occidentul a făcut greșeli în construirea relațiilor cu Rusia.

Occidentul a făcut o greșeală promițând Ucrainei aderarea la NATO, a declarat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, într-un interviu acordat canalului LCI TV.

„Am propus lucruri pe care nu le puteam garanta”

„Sunt momente în care am fi putut reacționa mai bine. De exemplu, am propus lucruri pe care nu le puteam garanta, în special aderarea Ucrainei la NATO. Acest lucru nu s-a realizat niciodată. Cred că a fost o greșeală să facem promisiuni pe care nu le-am putut îndeplini”, a declarat Borrell, scrie Tass.

Șeful diplomației europene a recunoscut, de asemenea, că Occidentul a făcut greșeli în construirea relațiilor cu Rusia. „Astfel, am pierdut oportunitatea de a aduce Rusia mai aproape de Occident pentru a o descuraja”, a spus el.

Zelenski: „Nu mai cerșim în genunchi”

Săptămâna aceasta, președintele ucrainean Volodomir Zelenski a declarat că nu mai vrea să facă presiuni pentru aderarea Ucrainei la NATO. Acest proces de integrare rămâne unul dintre principalele motive invocate de Kremlin pentru a justifica invadarea Ucrainei.

„În ceea ce privește NATO, mi-am temperat poziția în această problemă în urmă cu ceva timp, când am înțeles că NATO nu era pregătită să accepte Ucraina”, a spus el într-un interviu difuzat de postul american ABC.

Zelenski a adăugat că nu vrea să fie președintele unei „țări care cerșește în genunchi” o calitate de membru al Alianței Nord Atlantice.

Citește și:  Drapelele ruse şi sovietice, interzise pe 9 mai la Berlin
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close