Romania

Iosefina Pascal publică TOATE reacțiile adverse după cele 3 vaccinuri din UE

Toate reacțiile adverse și decesele RAPORTATE după vaccinarea cu Pfizer, Moderna și AstraZeneca – o documentare de excepție realizată de jurnalista Iosefina Pascal.

BUCUREȘTI, 28 mart – Sputnik. O documentare extrem de interesantă realizată de jurnalista independentă Iosefina Pascal – reacțiile adverse și decesele raportate în Europa.

Documentarea este realizată cu informațiile publicate de platforma EUDRAVIGILANCE (European Union Drug Regulating Authorities Pharmacovigilance), Baza Europeană de date privind rapoartele despre presupusele reacții adverse la medicamente –  website al Agenției Europene pentru Medicamente.

”După o muncă titanică, am reușit să adun și să centralizez manual toate reacțiile adverse și decesele RAPORTATE în platforma EUDRAVIGILANCE pentru fiecare vacxin în parte”, scrie Iosefina Pascal.

De asemenea, Iosefina Pascal publică și ”decesele defalcate pe tipuri vacxin si pe categorii de reacții adverse/cauze”.

Și o precizare importantă a jurnalistei: ”NU toate reacțiile adverse au fost raportate, sau au fost înregistrate la Agenția Europeană a Medicamentului, deci cifrele reale pot fi mult mai mari”.

Precizăm, la rândul nostru, că e vorba de raportări către EUDRAVIGILANCE, deci este vorba de presupuse reacții adverse și decese.

Iată datele:

Reacții adverse și decese raportate după vaccinarea cu Pfizer:

Reacții adverse și decese raportate după vaccinarea cu Moderna:

Reacții adverse și decese raportate după vaccinarea cu AstraZeneca

România – total reacții adverse și decese:

Citește și:  Medicul Lucian Duță: 'Nu mi-aș vaccina copiii niciodată împotriva COVID' − cele opt motive invocate
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close