Orientul mijlociu

Iordania îi reproşează Israelului lipsa unei campanii de vaccinare pentru palestinieni

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei i-a reproşat joi Israelului că nu a organizat o campanie de vaccinare împotriva COVID-19 pentru palestinieni asemenea celei destinate israelienilor, estimând că acest mod de a acţiona este contraproductiv pentru statul israelian, informează AFP, potrivit agerpres.  

„Am văzut că israelienii au desfăşurat o campanie foarte reuşită în materie de vaccinare (pentru ei), însă nu pentru palestinieni”, a declarat Abdullah al II-lea, adresându-se prin videoconferinţă în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

„Dacă vă uitaţi la conectivitatea dintre palestinieni şi israelieni, nu puteţi vaccina o parte a societăţii voastre şi pe cealaltă nu, crezând că sunteţi în siguranţă”, a răspuns el unei întrebări a lui Klaus Schwab, preşedintele forumului. „Aceasta este principala lecţie pe care ne-a dat-o COVID-19. Pandemiei nu-i pasă de frontiere, de bogaţi sau de săraci, sau de orice altceva”, a subliniat el.

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OLP) a îndemnat pe 11 ianuarie comunitatea internaţională să-i ceară Israelului, în calitate de putere de ocupaţie, să-şi respecte angajamentele cu privire la dreptul internaţional şi să pună vaccinuri la dispoziţia palestinienilor.

Pe 5 ianuarie, Amnesty International a îndemnat la rândul său Israelul să furnizeze vaccinuri palestinienilor din Cisiordania şi din Fâşia Gaza, conform dreptului internaţional.

„Trebuie să ne uităm la aspectele practice şi la provocările care ne aşteaptă, pentru a putea comunica unii cu alţii şi a realiza că nu suntem singuri pe lume, (nu suntem) un mic sat, şi că trebuie să discutăm în mod demn despre cum ar trebui să fie lumea după COVID-19”, a subliniat regele iordanian.

Citește și:  Peste 2.000 de rachete, lansate din Fâşia Gaza
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close