Instanţă ieşeană anulează o amendă primită de soţul Dianei Şoşoacă pentru nepurtarea măştii de protecţie – Europa News
Romania

Instanţă ieşeană anulează o amendă primită de soţul Dianei Şoşoacă pentru nepurtarea măştii de protecţie

Judecătoria Iaşi a admis plângerea formulată de Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul cunoscutei senatoare care contesta măsurile de limitare a răspândirii pandemiei, şi a anulat procesul-verbal de contravenţie întocmit de Jandarmeria ieşeană. Soţul senatoarei Diana Şoşoacă fusese sancţionat că nu purta masca de protecţie, relatează Ziare.com.

Acesta a susţinut însă, în plângerea sa, că (la fel ca soţia lui) are adeverinţa care îi permite să nu poarte mască, şi deci a fost amendat abuziv. Decizia nu e definitivă, putând fi contestată.

„Instanţa admite plângerea promovată de petentul Dumitru Silvestru Şoşoacă, în contradictoriu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Iaşi, împotriva procesului-verbal de contravenţie din 15 noiembrie 2020, proces-verbal pe care îl anulează”, au precizat judecătorii ieşeni.

Procesul dintre Dumitru Silvestru Şoşoacă şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi a început pe data de 24 decembrie 2020. Prin plângerea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iaşi, soţul Dianei Şoşoacă a cerut anularea procesului-verbal de contravenţie, iar în subsidiar, aplicarea sancţiunii celei mai uşoare, a avertismentului.

„Procesul-verbal trebuia să fie întocmit în prezenţa mea, întrucât am fost legitimat şi am prezentat adeverinţa medicală care mă excepta de la purtatul măştii, adeverinţă care a fost desconsiderată de către jandarm, acesta spunându-mi că, dacă vreau, pot să contest amenda în instanţă. Ceilalţi participanţi purtau cu toţii măşti, iar, ca urmare a acestei adunări în campania electorală, nu a existat niciun infectat cu COVID-19”, a mai susţinut soţul senatoarei Diana Şoşoacă.

„Pe 15 noiembrie 2020, în intervalul orar 16:00 – 18:00, în Piaţa Palatului Culturii din municipiul Iaşi a avut loc o manifestare publică de protest, la care au participat aproximativ 100 de persoane. IJJ Iaşi a luat măsuri pentru prevenirea tulburării ordinii publice şi comiterii de fapte antisociale în timpul manifestării. În grupul de participanţi la manifestarea publică a fost identificat numitul D.S.Ş., care nu purta mască de protecţie, încălcând astfel prevederile Legii nr. 55/2020. Acestuia i s-a atras atenţia cu privire la obligativitatea de a purta mască în spaţiul public, dar acesta nu s-a conformat şi nici nu a menţionat sau prezentat o adeverinţă medicală din care să reiasă că suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, motiv pentru care a fost sancţionat”, au menţionat cei de la Jandarmeria ieşeană.

Citește și:  Complicitatea mitr. Teofan la umilirea pelerinilor de la Iași. Fatalismul ierarhiei înseamnă abandon
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close