World

Infractorii cibernetici încearcă să profite de pandemie, avertizează Europol

Asculta informatia

Reţelele de infractori cibernetici încearcă să profite de pandemie prin medicamente contrafăcute, echipamente de protecţie personală false, fraudă şi şantaj online, a atras atenţia joi Europol, potrivit DPA, scrie agerpres.

Măsurile de izolare prelungite de pe continent ar putea duce de asemenea la o înmulţire a altor forme de criminalitate cibernetică, a precizat autoritatea europeană de poliţie într-un raport publicat la Haga.

Copiii sunt supuşi unui risc crescut de a cădea victime prădătorilor sexuali online, în timp ce unităţile şi companiile de sănătate sunt mai expuse unor atacuri cu malware de tip ransom asupra reţelelor lor digitale, relevă raportul.

Se consideră de asemenea că propaganda extremistă circulă online într-o proporţie mai mare în timpul pandemiei.

„Cu toate aceste, este încurajator să vedem cât de eficient lucrează împreună agenţiile de aplicare a legii din UE pentru a combate ameninţările de securitate legate de COVID-19 într-o scurtă perioadă de timp”, a precizat directorul executiv al Europol, Catherine de Bolle.

Citește și:  Războiul din Ucraina ascunde dezastrul vaccinarii Covid-19: Sindrom imunodeficitar, septicemii, decese - creștere și de 2024% în SUA!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3

Close