Asia

Indonezia interzice marea migraţie care marchează sfârşitul Ramadanului

Autorităţile indoneziene au anunţat vineri interzicerea marii migraţii ce marchează în mod tradiţional sfârşitul Ramadanului, de teamă că ar putea favoriza răspândirea coronavirusului în arhipelagul din Asia de Sud-Est, informează AFP, potrivit agerpres.

Cu ocazia acestui exod cunoscut sub numele de „Mudik”, milioane de indonezieni se precipită în gări, aeroporturi şi pe căile rutiere din această ţară care are cea mai mare populaţie musulmană din lume.

„Nu va exista Mudik în 2021”, a anunţat într-un comunicat de presă ministrul Culturii, Muhadjir Effendy, invocând un risc de contaminare cu noul coronavirus într-un moment în care ţara este angajată într-o vastă campanie de vaccinare.

Anumite excepţii ar putea fi făcute pentru cei care pot justifica o „deplasare urgentă”, a precizat oficialul.

Indonezienii se îndreaptă de obicei spre familia lor sau localitatea natală pentru a celebra Eid al-Fitr, principala sărbătoare musulmană ce marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului, care se încheie la jumătatea lunii mai în acest an.

Indonezia, una dintre ţările din Asia cele mai afectate de pandemie, şi-a anunţat ambiţia de a vaccina peste 181 de milioane de locuitori într-un an dintr-o populaţie de aproape 270 de milioane.

Anul trecut, de teama unei accelerări a epidemiei de coronavirus care se răspândea în arhipelag în pofida a două luni de carantină parţială, Indonezia a interzis de asemenea acest exod.

Însă, numeroşi indonezieni s-au orientat spre producători de certificate false pentru a putea călători, în pofida interdicţiei.

Indonezia a înregistrat peste 1,5 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 40.000 de decese, potrivit statisticilor oficiale.

Numărul scăzut al testelor suscită temeri potrivit cărora bilanţul ar fi în realitate mai grav decât cifrele oficiale.

Citește și:  Londra suspendă tratatul de extrădare cu provincia chineză Hong Kong
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close