Sanatate

INDIA: Peste 200 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V vor fi produse

Fondul suveran rus (RDIF) a anunţat vineri că a încheiat un acord cu un grup farmaceutic indian în vederea producerii a peste 200 de milioane de doze de vaccin rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V, relatează AFP, potrivit agerpres.

RDIF, care a finanţat parţial dezvoltarea vaccinului, a declarat că s-a asociat cu Stelis, o divizie a grupului farmaceutic Strides, pentru a produce începând din al treilea trimestru al anului 2021 „un minim de 200 de milioane de doze de Sputnik V, suficiente pentru a vaccina 100 de milioane de persoane”.

Un acord anterior între RDIF şi grupul indian Hetero a fost încheiat în luna noiembrie, pentru producerea a peste 100 de milioane de doze de vaccin Sputnik V pe an.

Vaccinul rusesc, autorizat de aproximativ 50 de ţări din întreaga lume, nu este autorizat în India, unde au loc în prezent studii clinice, însă Moscova încearcă să diversifice sursele de producţie pentru vaccinul său, capacităţile sale fiind încă relativ limitate în faţa cererii internaţionale.

„Cantităţile mari de vaccin produse împreună cu Stelis vor contribui la extinderea accesului la vaccin la nivel global”, a declarat directorul general al RDIF, Kirill Dmitriev.

Vaccinul Sputnik V a fost iniţial întâmpinat cu scepticism în străinătate, însă fiabilitatea sa a fost validată în februarie de revista ştiinţifică The Lancet.

Cererea sa de aprobare este în prezent examinată de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Citește și:  87% DINTRE COPIII CU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 12 ȘI 17 ANI SUNT INTERNAȚI ÎN SPITAL DUPĂ CE AU FOST VACCINAȚI
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close