India

INDIA: Peste 2.000 de coarne de rinocer, arse pentru a transmite un mesaj împotriva comerţului ilegal

Asculta informatia

Oficiali din statul indian Assam (nord-est) au ars miercuri peste 2.000 de coarne de rinocer pentru a trimite un mesaj asupra necesităţii protejării acestui animalul vulnerabil cu ocazia Zilei Mondiale a Rinocerului, relatează dpa, potrivit agerpres

Coarnele distruse ar fi adus milioane de dolari pe piaţa neagră datorită utilizării lor în fabricarea unor medicamente tradiţionale în Asia şi devenite, de asemenea, un simbol al influenţei şi bogăţiei în Vietnam şi China.

„Guvernul din Assam a finalizat eliminarea publică a 2.489 de coarne de rinocer din diverse trezorerii ale statului în vederea eradicării concepţiilor greşite despre protejarea rinocerului”, a afirmat guvenul pe pagina sa oficială de Twitter.

Postarea a fost însoţită de fotografii ale şefului guvernului din Assam, Himanta Biswa Sarma, aprinzând un rug funerar format din coarne de rinocer pe un stadion lângă Parcul Naţional Kaziranga.
Oficiali au declarat că aceste coarne au provenit de la rinoceri care au murit din cauze naturale, în timp ce altele au fost confiscate de la braconieri de-a lungul mai multor ani.

„Această ceremonie este un mesaj adresat braconierilor şi contrabandiştilor că astfel de obiecte nu au nicio valoare”, a declarat MK Yadava, şeful direcţiei pentru protecţia vieţii sălbatice din Assam.

Preţul unui kilogram de corn de rinocer poate ajunge şi la 60.000 de dolari pe piaţa neagră din Asia.

Citește și:  Un preot şi alţi trei bărbaţi, inculpaţi pentru violarea şi uciderea unei fetiţe
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =

Close