Rusia

ÎNCHISOARE pentru apartenenţă la cultul MARTORILOR lui IEHOVA

Asculta informatia

Un tribunal din Akaban, capitala Republicii Hakasia din Federaţia Rusă, a condamnat-o miercuri pe o femeie în vârstă de 69 de ani la doi ani de închisoare în Siberia pentru apartenenţă la cultul Martorilor lui Iehova, transmite AFP, via agerpres

Valentina Baranovskaia este prima femeie condamnată de la începutul campaniei împotriva cultului respectiv în Rusia. Fiul ei, Roman Baranovski, a primit o pedeapsă de şase ani închisoare pentru organizarea activităţilor.

Martorii lui Iehova, care au făcut cunoscută sentinţa, afirmă că detenţia unei femei bătrâne, pentru credinţa ei, este o „pedeapsă de o cruzime fără precedent”.

„Decizia de azi (…) duce represiunea împotriva martorilor lui Iehova la un nou nivel. O astfel de cruzime nu are nicio justificare”, a declarat un purtător de cuvânt al cultului neoprotestant. „Rusia modernă, ca nivel de persecuţie religioasă nemotivată, se apropie de Uniunea Sovietică”, a adăugat un purtător de cuvânt al acestei secte, Iaroslav Sivulski, citat într-un comunicat.

Martorii lui Iehova susţin că până acum au fost condamnaţi în Rusia 71 de coreligionari ai lor, dintre care nouă se află în prezent în închisori. Cultul a fost interzisă în 2017, fiind considerată „extremistă” de ministerul rus al justiţiei.

AFP apreciază că eticheta oficială de extremism este vagă şi se poate aplica atât unor organizaţii teroriste, cât şi unor culte religioase sau grupări de opoziţie. Biserica Ortodoxă Rusă, apropiată de Kremlin, se opune Martorilor lui Iehova, iar autorităţile ruse promovează o politică de identitate naţională, conservatoare într-o anumită măsură, cu rădăcini în ortodoxie, afirmă agenţia. Biserica urmăreşte foarte atent prozelitismul altor culte creştine.

Citește și:  RUSIA ameninţă că va riposta la sancţiunile impuse de UE în cazul Navalnîi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 49

Close