Romania

Închiderea bisericilor din martie 2020 a fost decisă de președintele Klaus Iohannis

Închiderea bisericilor din martie 2020 a fost decisă de președintele Klaus Iohannis. El a fost cel care a propus, cu de la sine putere, fără nicio consultare prealabilă cu guvernul, ca niciun credincios să nu mai treacă pragul lăcașurilor de cult, care deveniseră, în opinia președintelui, focare de SARS-COV-2.

Ludovic Orban, premierul de atunci, a recunoscut, la Realitatea PLUS, că nu a avut ce face decât să pună în executare ordinul dat de Iohannis. ”Dacă își vine președintele României în ședința de guvern și îți anunță niște măsuri, e complicat tu, ca guvern, cu atât mai mult cu cât guvernul era într-o relație de parteneriat, să refuzi.”, a punctat Iohannis.

”Până la urmă, Guvernul a luat decizia, dar gândiți-vă în ce context. A văzut toată țara, când a venit președintele în ședința de guvern și a anunțat măsurile restrictive.  Nu le-a cerut președintele Iohannis, el le-a anunțat, în ședința de guvern.

După ce președintele a anunțat măsurile respective, ce mai putea să facă guvernul? Putea să nu ia măsurile respective?

Asta nu e un secret și nu e o noutate. Toată lumea știe că președintele a fost special la ședință. Special a venit la ședința de guvern și a fost cel care a anunțat aceste măsuri.

Dacă își vine președintele României în ședința de guvern și îți anunță niște măsuri, e complicat tu, ca guvern, cu atât mai mult cu cât guvernul era într-o relație de parteneriat, să refuzi.

Măsurile au generat absența de la vot a foarte mulți simpatizanți PNL. Oamenii au fost șocați, și de interzicerea pelerinajelor. Au fost luate în contextul parteneriatului. Ele au influențat în mod negativ scorul PNL.

Citește și:  Pastorii canadieni care au refuzat să închidă biserica în timpul pandemiei câștigă în instanță

Ce să răspundă președintele? Președintele trebuie să răspundă pentru ceea ce face și, mai ales, pentru ceea ce nu face.”, a precizat Ludovic Orban.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close