Romania

Închiderea bisericilor din martie 2020 a fost decisă de președintele Klaus Iohannis

Asculta informatia

Închiderea bisericilor din martie 2020 a fost decisă de președintele Klaus Iohannis. El a fost cel care a propus, cu de la sine putere, fără nicio consultare prealabilă cu guvernul, ca niciun credincios să nu mai treacă pragul lăcașurilor de cult, care deveniseră, în opinia președintelui, focare de SARS-COV-2.

Ludovic Orban, premierul de atunci, a recunoscut, la Realitatea PLUS, că nu a avut ce face decât să pună în executare ordinul dat de Iohannis. ”Dacă își vine președintele României în ședința de guvern și îți anunță niște măsuri, e complicat tu, ca guvern, cu atât mai mult cu cât guvernul era într-o relație de parteneriat, să refuzi.”, a punctat Iohannis.

”Până la urmă, Guvernul a luat decizia, dar gândiți-vă în ce context. A văzut toată țara, când a venit președintele în ședința de guvern și a anunțat măsurile restrictive.  Nu le-a cerut președintele Iohannis, el le-a anunțat, în ședința de guvern.

După ce președintele a anunțat măsurile respective, ce mai putea să facă guvernul? Putea să nu ia măsurile respective?

Asta nu e un secret și nu e o noutate. Toată lumea știe că președintele a fost special la ședință. Special a venit la ședința de guvern și a fost cel care a anunțat aceste măsuri.

Dacă își vine președintele României în ședința de guvern și îți anunță niște măsuri, e complicat tu, ca guvern, cu atât mai mult cu cât guvernul era într-o relație de parteneriat, să refuzi.

Măsurile au generat absența de la vot a foarte mulți simpatizanți PNL. Oamenii au fost șocați, și de interzicerea pelerinajelor. Au fost luate în contextul parteneriatului. Ele au influențat în mod negativ scorul PNL.

Citește și:  LICHIDAȚI STATUL PARALEL! ECHIPA IOHANNIS – ARAFAT DESTRAMĂ ROMÂNIA

Ce să răspundă președintele? Președintele trebuie să răspundă pentru ceea ce face și, mai ales, pentru ceea ce nu face.”, a precizat Ludovic Orban.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =

Close