Închiderea bisericilor a fost o greșeală imensă – Europa News
ReligieWorld

Închiderea bisericilor a fost o greșeală imensă

Organizația Christian Institute a salutat vestea că bisericile din Anglia urmează să se redeschidă pentru închinarea publică. Boris Johnson a anunțat că restricțiile vor fi ridicate după patru săptămâni de interdicții, ceea ce înseamnă că bisericile vor putea ține slujbe de Crăciun sub rezerva distanțării sociale.

În urma presiunilor făcute de deputații din opoziție, din partea organizației The Christian Institute și a amenințării cu acțiuni în instanță din partea liderilor bisericii, guvernul a acceptat ca locașele de cult din Anglia să nu fie forțate să se închidă din nou. Directorul adjunct al institutului, Ciarán Kelly, a răspuns:

„Ei bine, aceasta este o veste bună. Patrick Vallance și Chris Witty au arătat foarte clar că nu există dovezi care să susțină necesitatea închiderii bisericilor și nu putem accepta situația în care bisericile și închinarea publică să fie mai puțin importantă chiar decât magazinele de flori. Este necesar să ne gândim la impactul economic și la impactul asupra bunăstării fizice și mentale a oamenilor atunci când luăm în discuție situația coronavirusului. Dar este, de asemenea, important să se țină seama de bunăstarea spirituală a oamenilor. Deci, a fost o greșeală să închidem bisericile și această greșeală nu vrem să o vedem repetată.”

Sursă: GNA via alfaomega.tv

Citește și:  UE vrea să ştie cât mai repede de unde a pornit pandemia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close