Romania

Incepe DISCRIMINAREA! Cîțu: Studenții vor fi primiți la examene doar dacă fac dovada vaccinării sau un rezultat negativ la testul PCR

Premierul Florin Cîțu a declarat că susține decizia UMF Iași potrivit căreia doar studenții și profesorii care fac dovada vaccinării, test PCR sau antigen, ori dovada că au trecut prin COVID-19 pot participa fizic la examene.

Eu cred că astfel de măsuri se iau pentru a ne asigura că nu răspândim mai departe boala şi de aceea se încearcă a se crea un mediu sigur pentru cei care participă la aceste examene”, a explicat Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a decis ca studenţii şi profesorii să participe la sesiunea de examene din vară doar dacă prezintă dovada vaccinării, un test PCR sau antigen negative, ori adeverinţă că au trecut prin COVID-19. Decizia a fost semnată miercuri de către rectorul instituţiei, Viorel Scripcariu.

Pentru a putea participa la sesiunea de examene din perioada 29.05.2021-19.05.2021, sesiunea ordinară nr. 2, studenţii şi cadrele didactice vor prezenta, înainte de fiecare examen, unul dintre următoarele documente: certificatul de vaccinare anti-COVID, inclusiv cu prima doză, test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore”, arată decizia semnată de rectorul UMF Iaşi, Viorel Scripcariu

Citește și:  Ciolacu, despre Şoşoacă: N-am văzut-o că are derapaje. Este o apărătoare a unor drepturi cetăţeneşti
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close