Romania

Incendiu la mall, in Timisoara. Zeci de oameni evacuati.

O masina a luat foc intr-una dintre parcarile celui mai mare mall din Timisoara, iar fumul dens a invadat cateva spatii, ajungand pana in strada.

Aceasta intrucat senzorii au reactionat rapid si instalatia de stingere si ventilatie a centrului comercial s-a pus imediat in miscare. Sprinklerele au pornit si a fost evacuat si fumul cu operativitate.

S-a dat si alarma la numarul de urgenta 112, in jurul orei 14.00, iar pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul. Inaintea lor insa, s-au activat pompierii privati ai serviciului de specialitate de care dispune Iulius Town Timisoara.

Aproximativ 50 de oameni, care se aflau in zona parcarii, unde a izbucnit focul, au fost evacuati.

Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

Un autoturism a luat foc in parcarea subterana a unui centru comercial din Timisoara. Imediat a pornit instalatia de exhaustare. Odata pornita alarma de incendiu, 50 de persoane s-au autoevacuat. Nimeni nu a fost ranit. Cauza probabila a incendiului urmeaza sa fi stabilita„, au transmis pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii ISU Timis.

Imagini ne-au fost trimise pe adresa redactiei de cititori opiniatimisoarei.ro, carora le multumim.

Pana la sosirea pompierilor, au intervenit pentru stingerea incendiului membrii Serviciului Privat pentru Situatii de Urgenta al Iulius Town, o structura speciala aflata in dotarea celui mai mare mall din Timisoara.

„La izbucnirea incendiului au intrat în funcțiune instalațiile speciale de apărare împotriva incendiilor din dotarea cladirii(instalatia de detectare semnalizare, instalația de stingere si instalatia de exhaustare a parcarii). S au autoevacuat aproximativ 50 persoane.
Pana la sosirea echipajelor de pompieri, Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al Iulius Mall a intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului. A fost afectat compartimentul motor al autovehiculului parcat. Cauza probabilă de incendiu este in curs de cercetare.
Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de lucru cu apa si spuma, 1 ofițer si 10 subofiteri„, au mai transmis reprezentantii ISU Timis.

Citește și:  Protest al poliţiştilor, de Ziua Naţională a României. Europol cere să nu mai fie amendat niciun român începând din 1 decembrie

Sistemul de aparare impotriva incendiilor de la Iulius Town Timisoara a functionat impecabil

Situatia iscata de izucnirea incendiului din parcarea Iulius Town a scos la iveala faptul ca sistemul de detectie si stingere al mall-ului este unul performant si a functionat fara cusur, intrucat s-a activat imediat si a actionat ca la carte.

Astfel, clientii Iulius Town Timisoara nu au fost niciun moment in pericol.

„Incidentul s-a produs la una dintre mașinile staționate în parcarea Iulius Town Timișoara, fără a pune în pericol clienții.

Parcarea este prevăzută cu sisteme de detecție și de stingere a incendiilor performante, iar senzorii au detectat sursa fumului și au declanșat imediat sistemul de sprinklere. Iulius Town Timișoara dispune de o structură specială pentru prevenție și intervenție în caz de incendiu, care a acționat cu promtitudine, nefiind înregistrate alte pagube. Totodată, parcarea dispune de stingătoare mobile și hidranți racordați la propriile bazine PSI, care au făcut ca intervenția să se desfășoare în timp foarte scurt și în condiții optime. La fața locului au venit și autospecialele Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Activitatea ansamblului nu a fost afectată, iar circulația în parcare a fost reluată în scurt timp„, transmit reprezentantii Iulius Town Timisoara.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close