Orientul mijlociu

Incendiu într-un spital Covid-19. 82 de persoane au murit alte peste 100 sunt rănite

Cel puţin 82 de persoane au murit în urma unui incendiu declanşat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în secţia de Terapie Intensivă a unui spital rezervat bolnavilor de COVID-19, în Bagdad.

UPDATE: Cel puţin 82 de persoane au murit duminică dimineaţa într-un incendiu care a distrus un spital din Bagdad dedicat pacienţilor bolnavi de COVID-19, potrivit unui nou bilanţ al acestei tragedii. De asemenea, 110 persoane au fost rănite în incendiu.

Un incendiu care a distrus duminică în zori un spital din Bagdad dedicat pacienţilor bolnavi de COVID-19 s-a soldat cu 58 de morţi, dintre care 28 erau conectaţi la ventilatoare, informează Agerpres. Un bilanţ precedent, al unor surse medicale, informa cu privire la 23 de morţi.

Incendiu într-un spital Covid-19. Din primele informaţii, focul a cuprins o secţie de Terapie Intensivă din cauza unor tuburi cu oxigen „depozitate fără a se respecta condiţiile de securitate”, a anunţat AFP, citată de news.ro. În secţia ATI erau 30 de persoane.

Din primele informaţii, incendiul a izbucnit la miezul nopţii în spitalul Ibn al-Khatib, rezervat pentru cele mai grave cazuri din Bagdad. Ulterior focul a început să se extindă la mai multe etaje, a raportat o sursă medicală citată de Agerpres.

Incendiu într-un spital Covid-19. Cel puţin 23 de persoane au murit în incendiul produs la spitalul Ibn Khatib, iar alte zeci de persoane au fost rănite.

Înregistrări video postate pe reţelele sociale arătau pompieri încercând să stingă focul în timp ce în jurul lor roiau bolnavi şi rude ale acestora care căutau să scape din clădirea situată la periferia de sud-est a Bagdadului.

Citește și:  Emanuel Macron a participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai creştinilor la Mosul

Guvernatorul Bagdadului, Mohammed Jaber, a cerut „Ministerului Sănătăţii o comisie de anchetă pentru ca cei care nu şi-au făcut treaba să fie aduşi în faţa justiţiei”.

De la începutul pandemiei, în Irak s-au înregistrat 1,025,288 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi 15,217 de decese.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close