World

În ziua în care Certificatul Verde a fost declarat Abuziv în România, G20 a cerut introducerea unui Pașaport de Vaccinare internațional

Declarația comună a summit-ului G20 promovează adoptarea unui pașaport de vaccinare recunoscut pe plan internațional. Scopul: „facilitarea unei circulații fluide” în timpul „pandemiilor viitoare”.

În document se arată:

„Recunoaștem importanța normelor tehnice și a metodelor de verificare comune, conform cadrului IHR (International Health Regulations, 2005), pentru a facilita o circulație internațională fluidă, interoperabilitate și recunoașterea soluțiilor digitale și non-digitale, inclusiv dovada vaccinărilor.”

IHR este un instrument de reglementare internațională, adoptat în 2005 sub auspiciile Organizației Mondiale a Sănătății, care stabilește cadrul global de reacție în fața riscului răspândirii unei boli pe plan global.

Textul declarației comune G20 din Bali adaugă:

„Sprijinim continuarea dialogului internațional și a colaborării privind crearea unor rețele mondiale de încredere în materie de sănătate digitală, în cadrul eforturilor vizând întărirea prevenției și a răspunsului față de viitoarele pandemii, care ar trebui să fructifice și să se bazeze pe succesul standardelor existente și al certificatelor digitale COVID-19.”

În următorul paragraf declarația arată că „pandemia COVID-19 a accelerat transformarea ecosistemului digital și a economiei digitale” și că statele membre „recunosc importanța transformării digitale în atingerea SDG-urilor (Standardele de Dezvoltare Globale ale ONU)”.

În timpul summit-ului, ministrul Sănătății din Indonezia, țara gazdă, a făcut apel pentru adoptarea „certificat digital de sănătate” în conformitate cu standardele OMS.

„Haideți să avem un certificat digital de sănătate, în loc să oprim total mișcarea oamenilor – dacă ai fost vaccinat și testat corect – atunci poți să te deplasezi.”

Sadikin a afirmat că liderii G20 au acceptat ideea unui asemenea certificat digital și că acum acesta ar trebui adoptat cu ocazia revizuirii cadrului IHR, la viitoarea Adunare Mondială a Sănătății prevăzută a avea loc în luna mai, la Geneva.

Citește și:  Sindicatele din Poliție se OPUN impunerii certificatului verde la locul de muncă. Polițiștii consideră că ultimele măsuri ale autorităților au dus la SEGREGAREA cetățenilor

Interesant este declarația comună a liderilor G20, care promovează adoptarea unui certificat digital de vaccinare, a fost dată în aceeași zi (16 noiembrie) în care, la București, Înalta Curte de Casație și Justiție declara definitiv ca ABUZIV Certificatul Verde de vaccinare.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close