America

În timp ce Biden se prăbușește în sondaje, Trump revine în forță în opinia alegătorilor: cifre surprinzătoare pentru fostul președinte

Asculta informatia

Două treimi din cei care se declară alegători ai Partidului Republican din Statele Unite continuă să-l susțină pe fostul președinte al SUA Donald Trump, în ciuda acuzațiilor împotriva lui privind falsificarea documentelor de afaceri, transmite NBC News , citând rezultatele unui sondaj propriu.

Postul TV notează că 68% dintre respondenții care vor vota au fost de acord cu afirmația că ancheta lui Trump este „motivată politic și concepută pentru a-l împiedica să redevină președinte”. Ei și-au exprimat, de asemenea, încrederea că „trebuie să-l sprijinim acum pentru a-i împiedica pe adversari să câștige”.

26% dintre respondenți sunt de părere contrară. Ei au spus că este „important să alegem un alt candidat care (…) se poate concentra pe înfrângerea actualului președinte american Joe Biden la alegerile generale”.

În același timp, aproximativ jumătate dintre alegători, 46%, au spus că l-ar vota pentru Trump dacă ar avea loc acum alegerile primare în Partidul Republican. Sprijinul pentru guvernatorul Floridei Ron DeSantis, care este considerat cel mai apropiat concurent al fostului președinte, a fost declarat de 31% dintre respondenți. Și doar 6% l-ar sprijini pe fostul vicepreședinte Mike Pence.

Dintre toți susținătorii chestionați ai partidelor Republican și Democrat, 60% sunt de părere că Trump nu ar trebui să participe la alegerile prezidențiale, în timp ce 35% susțin nominalizarea sa.

Biden se prăbușește în sondaje

Doar unul din patru alegători susține realegerea lui Joe Biden, 70% dintre respondenți consideră că acesta nu ar trebui să se alăture luptei pentru președinție.

Citește și:  Administrația Trump retrage Statele Unite din Organizația Mondială a Sănătății

Context

Sondajul a fost realizat în perioada 14-18 aprilie, la care au participat o mie de respondenți.

Trump este în prezent principalul candidat la președinția republicană. Fostul ambasador al SUA la ONU Nikki Haley, fostul guvernator al Arkansas Asa Hutchinson și antreprenorul Vivek Ramaswami și-au depus cererile. Pence și DeSantis încă nu au anunțat planurile de a candida în 2024.

Biden nu și-a anunțat încă intenția de a participa la alegeri, dar acest lucru este de așteptat de la o zi la alta, spune presa americană.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close