Romania

În România Gheorghiță continuă să recomande SERUL Moderna tinerilor deși Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda l-au blocat

Asculta informatia

Islanda a suspendat vineri vaccinul Moderna anti-COVID, invocând o ușoară creștere a riscului de inflamație cardiacă, mergând mai departe decât vecinii săi nordici, care au limitat utilizarea vaccinurilor, informează Medical Xpress.

„Deoarece aprovizionarea cu vaccinul Pfizer este suficientă în teritoriu… epidemiologul-șef a decis să nu folosească vaccinul Moderna în Islanda”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Direcției de Sănătate.

Această decizie se datorează „incidenței crescute a miocarditei și pericarditei după vaccinarea serul Moderna”, a precizat epidemiologul-șef în comunicat.
De joi, Suedia și Finlanda au suspendat și ele utilizarea vaccinului Moderna, dar numai pentru persoanele sub 30 de ani, din cauza riscului de inflamare a miocardului, mușchiul cardiac, și a pericardului, membrana care acoperă inima.
Danemarca și Norvegia au recomandat în mod oficial să nu îl folosească pentru cei sub 18 ani.
Potrivit autorităților suedeze, cele mai multe dintre aceste inflamații sunt ușoare și trec de la sine, dar se recomandă să se apeleze la un consult medical în cazul în care apar simptome.
Sursa: Catalin Vuscan / ActiveNews
Citește și:  „Prim-teroristul” Florin Cîțu vrea să elimine vocile anti-vaccinare din spațiul public
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 83

Close