Germania

În loc de Oktoberfest, nemții protestează împotriva resticțiilor

Asculta informatia

Circa 1.900 de persoane au protestat duminică în oraşul München împotriva înăspririi restricţiilor în Germania în scopul stăvilirii contaminărilor cu noul tip de coronavirus, a anunţat poliţia, relatează  agerpres.

Organizatorii protestului au anunţat iniţial că ar fi vorba despre o „slujbă religioasă”.

„Nu este vorba despre libertatea de întrunire”, a declarat unul dintre vorbitori la Theresienwiese, locul unde se organiza celebrul Oktoberfest, înainte de a le cere participanţilor să se roage alături de el.

Poliţia a declarat că evenimentul care a început având „forma şi caracteristicile unei slujbe bisericeşti”, transformându-se însă „din ce în ce mai mult într-un concert”, a fost oprit în jurul orei 19:00 (18:00 GMT).

Citeşte şi: Autorităţile din Peru au redeschis Machu Picchu

Mii de persoane au protestat la sfârşitul săptămânii în toată Germania, în condiţiile în care ţara se pregăteşte să intre luni în carantină, barurile şi restaurantele urmând să se închidă, iar întâlnirile în aer liber fiind limitate la 10 persoane din maxim două gospodării.

Poliţia prezentă la protestul de la München a declarat că a lansat avertismente unui număr de aproximativ 200 de persoane care nu purtau sau purtau greşit masca de protecţie.

Citește și:  Pentru democrați pandemia s-a „terminat“ fix înainte de alegeri – ce convenabil
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 92

Close