Belarus

Creștinii din Belarus au fost amendați pentru un eveniment evanghelistic

Sâmbătă, 15 aprilie șapte tineri protestanți din Belarus au fost arestați pentru că au vorbit cu oamenii de pe stradă despre semnificația sărbătorii Paștelor, cu o zi înainte ca creștinii ortodocși să-l sărbătorească.

Potrivit rechizitoriului, tinerii au pus o cruce de lemn înaltă de doi metri pe o stradă din centrul Minskului, aproape de Catedrala Ortodoxă a Sfântului Duh. Tinerii au explicat trecătorilor sensul Paștelui, oferindu-le posibilitatea să-și scrie păcatele pe o bucată de hârtie și să le atașeze pe cruce ca simbol al iertării păcatelor.

Poliția i-a reținut pe toți cei șapte, cinci dintre ei membri ai bisericii penticostale Noua Viață din Minsk, i-au încătușat și i-au dus la secția de poliție a districtului central din Minsk, unde au fost reținuți timp de opt ore.

La sfârșitul săptămânii trecute, tribunalul Districtual Central din Minsk i-a găsit pe toți vinovați de „încălcarea procedurii de organizare sau desfășurare a unui eveniment sau demonstrație în masă” și i-a amendat pe fiecare dintre ei cu o sumă aproximativ egală cu salariul mediu pe două luni. Tinerii au decis să nu facă apel împotriva sentinței.

SURSA

Citește și:  Aeroflot neagă că ar transporta migranţi în Belarus
Tags

Leave a Reply

Close