În capitala Americii NU va mai fi obligatorie purtarea măștii de protecție! – Europa News
America

În capitala Americii NU va mai fi obligatorie purtarea măștii de protecție!

Capitala SUA, una dintre cele mai stricte jurisdicții în ceea ce privește măsurile anti-Covid-19 din țară, va ridica obligația de a purta măști de interior, începând cu săptămâna viitoare, a anunțat marți, 15 noiembrie, primarul Washingtonului. 

„Începând de luni, 22 noiembrie, Washingtonul va ridica obligația în vigoare de a purta mască în interior”, a declarat primarul democrat Muriel Bowser, la o conferință de presă.

Cu toate acestea, companiile private vor putea continua să impună purtarea măștii, iar aceasta va rămâne obligatorie în transportul public, în interiorul școlilor, grădinițelor, bibliotecilor, caselor de bătrâni precum și în anumite clădiri publice.

Decizia nu ține cont de centrele de control și prevenire a bolilor

Capitala federală a SUA a pus în aplicare la sfârşitul lui iulie obligativitatea de a purta mască pentru persoanele vaccinate şi cele nevaccinate, în faţa creşterii numărului de contaminări legate de varianta Delta. Prin aceasta, Washington se număra printre jurisdicţiile cu cele mai stricte măsuri sanitare din SUA.

Ridicarea obligației de a purta măști, care are loc la apropierea iernii și înaintea sărbătorilor care deseori duc la izbucnirea cazurilor de contaminări, contrastează totuși cu recomandările Centrelor americane de prevenire și combatere a bolilor (CDC), scrie AFP.

 

Citește și:  Instanţă ieşeană anulează o amendă primită de soţul Dianei Şoşoacă pentru nepurtarea măştii de protecţie
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close