America

În California, un restaurant interzice intrarea clienților vaccinați

Asculta informatia

Măsura a fost luată pentru a protesta împotriva acestei pretinse „trădări anti-americane”.

Pe măsură ce varianta Delta se răspândește în SUA, un restaurant din California a decis să meargă împotriva deciziilor guvernamentale. În loc să ceară dovezi de vaccinare sau un test PCR negativ, Basilico’s Pasta e Vino cere exact opusul.

„Trădarea și prostia anti-americane”

Pentru intra în acest restaurant italian aflat în Huntington Beach, clienții nu trebuie să fi fost vaccinați împotriva Covid-19, relatează Vice. O modalitate prin care managerii se opun „trădării și prostiei anti-americane”, au argumentat ei într-un mesaj lipit pe ușa de la intrare.

Revendicarea proprietarilor este de a protesta împotriva restricțiilor sanitare, care ar trebui să stopeze epidemia Covid-19 pe continentul american. „Încă din prima zi, (nu ne-am conformat niciodată) am interzis măștile și acum avem nevoie de dovada nevaccinării!”, au afirmat ei într-o postare pe Facebook.

Evident, această operațiune anti-vax este o modalitate de a crea un buzz în jurul restaurantului. În fapt, este complicat să demonstrezi absența unei vaccinări împotriva Covid-19 (sau a oricărui virus). Trebuie efectuat un test serologic care determină absența anticorpilor. Or, prezența anticorpilor nu înseamnă că o persoană a fost neapărat vaccinată, ea poate indica o contaminare din trecut.

Make Restaurants Great Again

Acest faimos restaurant nu se află la prima încercare. Despre Basilico’s Pasta e Vino s-a vorbit la apogeul crizei Covid-19, din martie 2020, rămânând deschis în ciuda restricțiilor. Când restaurantele s-au redeschis, managerii, pro-Trump, nu au respectat măsurile sanitare (purtarea unei măști, distanțarea socială etc.), scrie Le Point.

Susținătorii fostului președinte american au creat o fundație numită Make Restaurants Great Again, cu referire la sloganul de campanie al republicanului. „Basilico nu și-a închis niciodată ușile, rămânând pe deplin operațional fără restricții, inclusiv cu interzicerea măștilor, cu totală ignorare a tuturor ordonanțelor tiranice ale guvernelor locale și federale”, au declarat aceștia.

Citește și:  Șefii din domeniul sănătății CORECTEAZĂ formularele de consimțământ pentru vaccinul anti-Covid
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2

Close