Romania

HORECA, dupa ce instanta a anulat ordinul pentru carantina din pix, de 3 zile, a lui Arafat, la Timisoara: Autoritatile locale au preferat sa se ascunda in spatele unor manevre fortate, in loc sa vina in mijlocul nostru si sa caute solutii

Reprezentantii industriei ospitalitatii reactioneaza dupa ce instanta a decis sa anuleze ordinul lui Raed Arafat prin care seful DSU prelungea abuziv carantina cu 3 zile in Timisoara, nesocotind hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta care ridicase sambata trecuta restrictiile in Timisoara si cele 4 comune periurbane.

hiar daca decizia judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti nu mai produce efecte, intrucat s-au scurs cele 72 de ore, cei din HORECA spun ca este o demonstratie a faptului ca unele hotarari sunt luate pe genunchi. Timisoara ramane inca in prelungirea de 7 zile a carantinei zonale pana in data de 31 martie, ora 24.00.

Am demonstrat inca odata, daca mai era nevoie, ca in spatele acestei decizii ”spontane” de carantinare au fost motive nelegale, ca s-a exercitat un abuz de putere asupra unei comunitati care a decis ca se poate responsabiliza si fara aceste masuri extreme. Din pacate, autoritatile locale au preferat sa se ascunda in spatele unor manevre fortate, in loc sa vina in mijlocul nostru si sa caute solutii pentru rezolvarea acestei situatii extreme. Avem nevoie de lideri, de oameni responsabili si ancorati in realitate, nu de publicitate online.

Nu conteaza ca au trecut acele zile de cosmar, ca au venit altele 7, vor mai urma alte 7, si tot asa, inca putin, se va implini un an si jumatate de restrictii si distrugere a economiei locale, pentru ca nu s-au gasit masuri de imbunatatire a situatiei medicale si a conditiilor de protectie a populatiei.

Motivele invocate de domnul Arafat sunt netemeinice si strict panicarde. La data luarii acestei masuri rata de incidenta in Timisoara era de 7.36/1000, iar dupa aceste zile de haos, rata a ajuns la 8.49/1000. Este bine, este rau??? Nu era suficienta aceasta masura de forta, in aceste zile locatiile noastre pustii de jumatate de an, au fost luate cu asalt si controlate, pentru ca asa s-a inteles ca trebuie intensificata activitatea de prevenire, urmarire si control a respectarii normelor de securitate a populatiei. Probabil pentru ca avem curajul sa spunem lucrurilor pe nume!

Citește și:  Bolnavii fără certificat verde lăsați la ușa Spitalului Județean Timișoara. O pacientă povestește infernul unor oameni cu tuburi în ei

Tratamentul discriminatoriu la care este supus sectorul nostru de activitate fata de celelalte domenii este neargumentat si inexplicat. Nu s-a lamurit nimeni daca industria ospitalitatii este sursa acestei explozii de imbolnaviri sau nu! Nu exista nicio dovada. Doar dezinformari, imagine publica si haos.

Propunem Domnului Arafat, Domnului Prefect al judetului Timis, Zoltan Nemeth, Domnului Primar al Timisoarei, Dominic Fritz, Domnului Vicepresedinte al CJT, domnului Cristian Mos, sa faca un experiment, asa cum au facut cu munca noastra de un de zile. Sa restrictionam toate celelalte activitati si sa lasam sa functioneze doar Industria ospitalitatii, cu limitele protejarii oaspetilor nostri! Sa inteleaga toti cei care spun ca sunt solidari cu noi si noi va promitem ca vom scadea rata de incidenta, garantat! Noi chiar ne asumam sa fim responsabili. Nu va dorim sa fiti solidari cu noi, nu stim daca puteti duce aceasta povara. Unii dintre noi deja au renuntat sa mai astepte promisiunile unui guvern amatorist si lipsit de consistenta.

Multumim tuturor celor care au sprijinit actiunea noastra. in spatele acestei activitati se ascunde o mare responsabilitate, o implicare a organizatiei HORETIM in sustinerea si dezvoltarea economiei locale, un sacrificiu din partea antreprenorilor aflati in dificultate, dar respectam cu cinste spiritul Timisoarei!„, transmite Corina Macri, presedinte HORETIM.

Raed Arafat a anuntat deja ca va contesta in instanta anularea ordinului sau pentru carantinarea Timisoarei pentru trei zile.

SURSA: opiniatimisoarei.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close