HONOI: 18 bebeluşi vaccinaţi din greşeală cu serul Pfizer împotriva COVID-19 – Europa News
Asia

HONOI: 18 bebeluşi vaccinaţi din greşeală cu serul Pfizer împotriva COVID-19

Optsprezece bebeluşi din Hanoi au fost vaccinaţi din greşeală cu serul Pfizer împotriva COVID-19 în loc de alte vaccinuri, însă nu au fost raportate efecte adverse, a informat vineri autoritatea sanitară a oraşului, potrivit DPA, scrie agerpres.  

Acest incident rar s-a produs miercuri la un centru medical din cartierul Quoc Oai din Hanoi la o vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 6 luni, când un membru al personalului medical i-a vaccinat împotriva COVID-19, în loc să le administreze vaccinurile aprobate pentru vârsta lor, a declarat Departamentul de Sănătate din Hanoi într-un raport.

Imediat după descoperirea greşelii, centrul a raportat situaţia autorităţilor locale, care au ordonat centrului să transfere sugarii la Spitalul Sfântul Pavel pentru a fi monitorizaţi.

Până vineri dimineaţă, după 48 de ore de la injectare, majoritatea sugarilor erau treji, mâncau bine, iar unii prezentau semne de febră, agitaţie şi poftă scăzută de mâncare – efecte secundare frecvente după vaccinare – însă nu au fost raportate efecte adverse, a raportat departamentul amintit, adăugând că starea micuţilor este stabilă.

Autorităţile districtuale l-au suspendat pe membrul personalului medical care a vaccinat sugarii şi pe alţi patru care au fost implicaţi în incident.

Ministerul Sănătăţii din Vietnam a aprobat vaccinarea împotriva COVID-19 doar pentru copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani.

Citește și:  Emanuel Macron a participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai creştinilor la Mosul
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close