Orientul mijlociu

Homosexual palestinian decapitat: Islamiștii nu tolerează diversitatea sexuală

Asculta informatia

Palestinian despre care comunitatea LGBTQ din Israel susține că este homosexual a fost decapitat în Cisiordania, potrivit BBC.

Poliția palestiniană a arestat un suspect în cazul uciderii unui bărbat de 25 de ani, după ce corpul acestuia a fost găsit decapitat în Cisiordania.

Grupurile LGBTQ din Israel, unde Ahmad Abu Marhia cerea azil, spun că acesta a primit amenințări pentru că era homosexual.

Înregistrarea video a scenei crimei din Hebron s-a răspândit pe rețelele de socializare, stârnind speculații cu privire la motivul crimei, dar poliția spune că nimic nu este confirmat.

Deocamdată nu se știe cum a ajuns Abu Marhia în oraș.

Grupurile LGBTQ spun că acesta a petrecut doi ani în Israel așteptând răspunsul la o cerere de azil. El a fugi în străinătate după ce a primit amenințări cu moartea din partea comunității sale. Presa israeliană citează prieteni ai victimei care spun că acesta a fost răpit în Cisiordania.

Cu toate acestea, familia sa a declarat că el vizita în mod regulat Hebron pentru a-i vedea și pentru a lucra. Aceștia au descris afirmațiile privind motivul crimei ca fiind zvonuri.

Homosexualitatea este respinsă în societățile palestiniene și israeliene. Se pare că tânărul a fugit de acasă cu un permis umanitar și spera să ajungă în Canada.

Activistul Natali Farah a declarat pentru ziarul israelian Haaretz că Abu Marhia era bine cunoscut și apreciat și că întreaga comunitate LGBTQ „plânge acum”.

„Toată lumea este speriată”, a adăugat ea.

Palestinienii și-au exprimat, de asemenea, repulsia față de decapitare.

Un prezentator al postului de radio Karama, citat de Times of Israel, a declarat că această crimă a „depășit orice linie roșie din societate, fie că este vorba de morală, de obiceiuri sau de umanitate”.

Citește și:  O statuie BLM în culorile comunităţii LGBT ce urmează a fi expusă la Budapesta a stârnit furia guvernului ungar

Aproximativ 90 de palestinieni care se identifică ca fiind LGBT trăiesc în prezent ca solicitanți de azil în Israel, a precizat ziarul, după ce au fost discriminați în comunitățile lor de origine.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 24 =

Close